2 x gull for Vipps

Publisert 23 jun 2016

Rett før julen 2014 ringte DNB til Knowit: ”Kan dere designe en vennebetalingstjeneste for oss? Og kan dere levere på fire uker?”

Det ble en stor kveld for Vipps, DNB og Knowit på Gulltaggen 2016, med to høythengende utmerkelser: ”Best Product/Service – Enterprise” og ”Most disruptive of the year”.

- DNB kom til oss for å få hjelp til å utvikle en god brukeropplevelse for sin nye vennebetalingsapp, både for iOS, Android og Windows Phone. Appen skulle være rask og lett å forstå. Lite ante vi da at appen ville få 1,2 millioner brukere på under et år, forteller Eivind Kjellevold, lead designer for teamet som jobbet med brukeroppevelse for Vipps.

Knowits rolle i prosjektet var å sikre en god brukeropplevelse, lage prototyper og design av løsningen, i tillegg til å være rådgivende på typiske mobilplattformkonvensjoner. Teamet fra Knowit jobbet tett med DNB og deres utviklere helt frem til lansering.

- Jeg tror vi har lykkes i å skape en veldig nyttig tjeneste som alle kan bruke. Sammen med brukervennligheten, var det viktig å sikre opplevelsen av trygghet. Vipps har løst et helt konkret problem på en innovativ måte. Effekten har vist seg å være disruptiv for hele bank-Norge, og vi ser nå at tjenesten vokser til helt nye formål, som innsamling og varehandel, sier Kjellevold.

Gulltaggen ble etablert i 1998, først og fremst for å stimulere og belønne helter innen digital kreativitet. I dag er Gulltaggen Norges største event innen digital markedsføring, kommunikasjon, innovasjon, lederskap og kreativitet, og fungerer som en årlig arena for kompetansedeling, kunnskap og nettverksbygging.

Team Vipps, Knowit: Lead designer, brukeropplevelse: Eivind Kjellevold. Prosjektleder: Frederik Flagtvedt. Design og brukeropplevelse: Jon Skivenes, Vegard Vatne Nilsen, Tor Inge Sehl og Øyvind Elisassen. Rådgiver, mobilutvikling: Alexander Arnesen. Innholdsrådgiver: Jørund Rasdal Unneland.

Marianne D. Jacobsen
Til toppen