Ansiktsgjenkjenning ga seier i SAS® Hackathon

Publisert 25 mar 2019

Et nordisk team fra Knowit fikk delt førsteplass i Nordic Hack SAS Viya i Oslo. Teamet fra Knowit laget en app for ansiktgjenkjenning som kan hjelpe familier på flukt til å finne og identifisere savnede familiemedlemmer.

Konkurransen ble arrangert som et samarbeid mellom SAS Institute, Microsoft Azure, Intel og Esri. 11 nordiske team fra SAS sine samarbeidspartnere deltok i konkurransen, der oppgaven var å skape en algoritme basert på data, analyse og den siste teknologien fra SAS Viya®.

– Inititativet er mye mer enn en konkurranse. Det handler like mye om nye arbeidsmetoder og samarbeid i teamene. De to vinnerbidragene viser høy kompetanse og kreativitet i bruken av SAS’ avanserte analyseverktøy gjennom hele arbeidsprosessen. Begge teamene har også utforsket nye bruksområder innen AI, sier Einar Halvorsen, SAS Nordic director, Alliances and Channels.

Knowit vant også konkurransen i fjor, og deltakerne visste at det ville kreve engasjement og innsats for å ha mulighet også i år.

– Kombinasjonen av å bruke innovativ teknologi og bruk av data til et godt formål har engasjert vårt nordiske team og ledet frem til en løsning som vi er veldig stolt av. Det er en fantastisk følelse når hardt arbeid gir resultater. Flere organisasjoner som arbeider med mennesker på flukt har allerede vist interesse for prosjektet, og vår ambisjon er at løsningen etter hvert skal kunne brukes i felten, sier Ingvar Larsson, CEO hos Knowit Decision i Oslo.

Det vinnende konkurransebidraget finnes her.

Les også mer om konkurransen og vinnernes løsninger i Computerworld.

Bli kontaktet
Christina Johansson
Head of Communications
Til toppen