Bærekraftige løsninger i Oslo

Publisert 26 feb 2019

Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019, og Knowit er samarbeidspartner. Mer enn 40 ansatte har jobbet flere døgn med virkelige miljø- og klimautfordringer under Knowits helt egen hackathon, Miljøhack.

Knowit har som uttalt mål å skape et bærekraftig og mer menneskelig samfunn gjennom digitalisering og innovasjon. Med mer enn 450 ansatte i Oslo, som i år er europeisk miljøhovedstad, var et partnerskap med Oslo kommune og miljøhovedstaden 2019 helt naturlig.

– Vi har i lengre tid jobbet med aktører som har miljø og bærekraft høyt på agendaen, som Ruter (kollektivtilbyder i Oslo og omegn) og Oslo kommune. Det var derfor naturlig for oss å delta med aktiviteter knyttet til det offisielle programmet. Det handler både om å motivere, inspirere og spre kunnskap, sier Erik Amundrud, CEO i Knowit Solutions Norge.

I løpet av tre intensive dager, fra 7. - 9. februar, ble arrangementet Miljøhack by Knowit arrangert på Voksenåsen i Oslo. 40 medarbeidere, både utviklere, designere, forretningsutviklere og eksperter på brukeropplevelse jobbet sammen i syv team.

– Formatet var et hackathon der teamene jobbet med å lage konkrete løsninger på ekte utfordringer for Knowits samarbeidspartnere: Oslo Kommune, Statsbygg, Skanska, Ruter, City Q og StorOslo Eiendom, sier Jan Henrik Gundelsby, CTO i Knowit Objectnet.

Blant utfordringene som det ble laget løsninger på var kildesortering for Oslo kommune og sanntidsutfordringer for Ruter, og flere av kundene var involverte i løpet av dagene hackathonet varte.

Oslos byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg var tilstede da resultatene fra Miljøhack ble presentert under en åpen dag med fokus på bærekraft og miljø i Sundtkvartalet, der Knowit i Oslo er lokalisert.

– Det er selvsagt svært gledelig at vi får oppmerksomhet rundt løsningene og den innsatsen våre ansatte har lagt ned i løpet av disse dagene. Spesielt hyggelig er det at vi får jobbe med konkrete prosjekter der vi vet at våre kunder og samarbeidspartnere ønsker nye perspektiver, sier Anette Urhamar, CEO i Knowit Experience Oslo.

Se filmen fra åpen dag i Oslo med fokus på bærekraft og miljø.

Til toppen