Best i klassen på faglig utvikling

Publisert 23 aug 2018 To uviklere på jobb i Knowit

Vi møtte 1. klassingene på Informatikk ved NTNU for å fortelle dem at de aldri må slutte å være studenter. Og at de alltid kan få være studenter hos oss.

Jeg har lært mye mer på sommerjobben enn det jeg har gjort på studiet de fire årene jeg har gått her.

Dette er ordene fra Christoffer Lofsberg, en informatikkstudent fra NTNU som sommerjobbet hos oss i år.
 

Utviklet i rekordfart

Lofsberg var med på å utvikle en reiseplanlegger for hele landet, Entur, som finner reiseruter med enten fly, buss, båt eller tog – eller kombinasjoner av disse – fra leverandører som ATB, Kolombus, Norwegian og Ruter. Løsningen skal både finne raskeste alternativ og riktig pris fra alle leverandørene.

På to måneder fikk han utvikle seg som utvikler i rekordfart ved å sparre med kolleger i vårt knallsterke og tverrfaglige miljø, delta på seminarer, interne workshops og hackathons. Og ved å utvikle en løsning som skal brukes i praksis.

– Det som er så gøy med å sommerjobbe hos Knowit er at du får jobbe med et reelt prosjekt. Men du kan likevel prøve og feile så mye du vil, forteller Lofsberg foran et hav av NTNU-studenter.

 
Vi møtte førsteklassingene (!)

Knowit var nemlig på NTNU den 15. august for å møte førsteklassingene på Informatikk. Vi fortalte litt om oss, presiserte hvor viktig vi synes det er med faglig utvikling, ga superrelevante studietips og snakket med studentene som nå har fått plass på et av de beste studiene i landet. Dette er studenter vi vil ha inn som sommerjobbere og som vi vil ansette fast i 2023.

Vi sto også på en post på rebusløpet – som er en del av fadderuke-opplegget på NTNU – hvor oppgaven studentene fikk var å mime IT-relaterte begrep som algoritme, gamer og OS-kjerne. Vi så mange kreative løsninger! Og det ble mye latter.

Hvordan mimer man algoritme, egentlig?


Fjorten arbeidsdager viet til læring

Det er viktig for oss å fortelle studentene at vi satser tungt på fagutvikling – vi har nemlig et hårete mål om å være best på det av alle konsulenthusene i Norge. Og hvordan skal vi klare det? Ved å gi 100 timer til faglig utvikling i året, ved å ansette konsulenter er sultne på å lære og som liker å dele kompetansen med kollegene sine, og ved å la lønnsoppgjøret bli påvirket av faglig innsats. Blant annet. 

For som Lars Ivar Næss, avdelingsleder i Knowit, så fint sier det:

– Vi må aldri slutte å være studenter. Vi må alltid lære mer.

 
Lurer du på noe? Send en epost til hei@knowit.no, da vel!
Sjekk ledige stillinger her:  knowit.no/karriere
Techblog: knowitlabs.no
YouTube: Knowit (her legger vi blant annet ut en drøss med interne foredrag)


Vil du møte oss neste gang vi besøker NTNU? Du finner oss på IT-dagene 10.–11. september!

Til toppen