David gikk rett fra studiene til drømmejobben innen visualisering

Publisert 18 okt 2017 David gikk rett fra studiene til drømmejobben innen visualisering

David visste to ting under studiene: at han ikke ville jobbe som konsulent, og at han ikke ville jobbe med IT. Men, noen måneder etter eksamen begynte han hos konsulentselskapet Knowit og følte straks at han hadde halt i land drømmejobben.

David Svensson har gjort en rask karriere hos Knowit. Han er 29 år og har nettopp flyttet til Stockholm grunnet den nye jobben som spesialist i datavisualisering i Knowit Helikopter.

Han mener han jobber med det morsomste han vet om, selv om det ikke var slik han hadde tenkt seg livet for bare noen få år siden.

Studier i Linköping

- Jeg vokste opp i Gävle og flyttet til Linköping for å studere til sivilingeniør i industriell økonomi, sier David.

- Utdanningen er kjent for å "produsere" konsulenter, men den veien ønsket inte jeg å gå. Jeg ville ikke jobbe med det, så jeg konsentrerte meg om maskinteknikk. Jeg hadde heller ikke lyst til å flytte til Stockholm. Jeg hadde akkurat flyttet til Linköping, og det var nytt nok, forteller han.

Likevel satt han ganske mye foran datamaskinen i fritiden. Han bygget nettsider og konfigurerte databaser. Den siste halvdelen av utdanningen bestemte David seg for å la avhandlingen dreie seg om hvordan brukervennlige systemer oppretter kundenytte, og begynte å føle mer og mer at IT kanskje passet ham likevel.

Da tiden kom for å søke på en jobb like før eksamen, begynte han å skissere en plan.

- Jeg satte meg ned og satte opp en punktliste på hvordan hverdagen skulle se ut. Jeg ønsket å ha drevne kolleger, arbeide i forkant av teknikken, ha fleksibel arbeidstid og spennende arbeidsoppgaver. Jeg innså at jeg hadde nesten skrevet "konsulent", sier David.

Veien till drømmejobben

I stedet for å sende ut CV og derefter vente på svar, begynte David begynte å ringe rundt til ledere for ulike konsulentfirmaer.

En dag ringte han daværende konsernsjef i Knowit Management i Linköping. Han fortalte at de ikke hadde noen ledige stillinger for akademikere for øyeblikket, men ga ham nummeret til en kollega: Christer Holman, administrerende direktør i Knowit Decision.

David Svensson på vei til kundeoppdrag
David Svensson på vei til kundeoppdrag.

- David ringte og presenterte seg, og vi fikk kontakt med en gang. Vi møttes til lunsj, og uken etter ble han ansatt, sier Christer.

Les mer i artikkelen: "Derfor vil så mange jobbe med å skape intelligent business"

David viste stor interesse for visualisering, og Knowit lot ham ta utdanningen som guruen Stephen Few driver. David ble snart en av de første i Sverige som ble sertifisert for visualiseringsprogramvaren Tableau. Han ble sendt til USA og Storbritannia for videre opplæring og ble ansvarlig for visualisering hos Knowit Decision i Linköping.

- Det høres ut som om veien har vært grei, men det har også vært tøffe perioder, sier David, og utdyper:

-  På den første jobben er man alltid veldig nervøs og usikker på om du vil lykkes, men Knowit har vært utrolig oppmuntrende og støttende. Kulturen er så entreprenør-preget. Har man ideer får man mulighet til å realisere dem. Det er tid til selvstudium, og her er senior kollegene opptatt av at man utvikler seg. Jeg hadde ingen anelse i det hele tatt om forretningsintelligens, da jeg begynte, men jeg fikk likevel tidlig ansvar og følte snart at jeg kunne bidra med noe.

David er ikke den eneste som ser på Knowit som en attraktiv arbeidsplass. I Universums studie over Nordics mest attraktive arbeidsgivere, IT Student 2016, ble Knowit stemt inn på sjette plass av over 38 000 studenter. I den svenske Universum-studien er Knowit rangert høyest av alle konsulentfirmaer innen IT.

For noen uker siden valgte David å flytte til Stockholm for å fortsette sin karriere i Knowit Helikopter, en jobb som gir ham muligheten til å utdype sine kunnskaper i visualisering. Ekspertrollen appellerer til ham.

- Det ville være fint å være en tung emnespesialist i informatikk om ti år, sier David.

- Det er store muligheter til å utvikle seg på Knowit hvis du har ideer og ambisjoner, avslutter han.

Tror du også at Intelligent Business hos Knowit kan å være den rette jobben for deg?

Klikk her for å se våre ledige stillinger!

Til toppen