Får idéer til å spire

Publisert 28 mar 2019 Deltakere på Startup Weekend i Bergen

Mer enn 60 deltakere deltok på Startup Weekend i Bergen i helgen, der fokuset var på bærekraft. Knowit deltok både som sponsor og i juryen.

Bærekraft var det overordnede temaet da Startup Weekend ble arrangert i Bergen helgen 22.–24. mars.

– Utgangspunktet er enkelt. Man skal i utgangspunktet ikke ha med seg en fullverdig eller gjennomført idé eller konsept inn i helgen. Og man stiller krav til at man må kunne vise til en forretningsmodell, der man hensyntar både målgruppe, verdiskapning og verdikapning, sier Krister Karto, løsningsarkitekt i Knowit Experience og mentor under helgens Startup Weekend.

FNs 11. bærekraftsmål om «bærekraftige byer og samfunn» var utgangspunktet ved starten på helgens arbeider, med en bonus om man også berører øvrige mål. Hele 60 deltakere var med på arrangementet som varte gjennom helgen.

– På fredag ble 26 pitcher snevret ned til 11, der disse fikk jobbe med idéene sine gjennom helgen. Idéene spente bredt, fra plattformer for sirkulær økonomi for B2B, via bærekraftig mote til konsepter for demontering av olje- og riggsystemer i Nordsjøen, forteller Karto.

Ina Espås i Knowit Consulting var sammen med blant annet representanter fra DNB med i juryen som kåret vinnerne av vårens bærekraftige utgave av Startup Weekend. Et av vinnerlagene laget et konsept for en CPR-app, en tjeneste for akutt hjerteinfarkt.

IMG_2950.JPG


– Det var mange spennende kandidater, og det ble kåret to vinnere. Det andre vinnerteamet laget et konsept for LED-lys som tjeneste, der ledbelysning leveres – og hentes og resirkuleres når pærene er «brukt opp». Pærene demonteres og komponentene går til gjenbruk. Kundene – som typisk kan være hoteller eller andre næringsbygg – betaler en fast sum for hvert lyspunkt per måned, forteller Espås.

Vinnerlagene kan se frem til rådgivning fra DNB og en workshop med Knowit.

– Jeg tror uansett læringseffekten er en av de viktigste faktorene med Startup Weekend. Lære noe, knytte nye kontakter, og ha det kjekt og bruke kreativiteten sin, sier Krister Karto i Knowit Experience.

Til toppen