God sommer med ny Bysykkel-app

Publisert 25 jun 2019 God sommer med ny Bysykkel-app

Det finnes utallige initiativ verden rundt fra flinke og engasjerte mennesker som ønsker å gi folk en bedre digital hverdag. Knowits egen Johan Reitan har bakgrunn som mobilapp-utvikler, er Bysykkel-entusiast og samtidig brennende opptatt av gode brukeropplevelser. Det har resultert i en egen Bysykkel-app for fastboende og besøkende til Stavanger denne sommeren.

I påvente av at Kolumbus sin egen appløsning blir klar på sensommeren, tok Johan Reitan saken i egne hender.

- Jeg kjenner godt til Bysykkel-konseptet siden jeg opprinnelig kommer fra Oslo, og synes det er et fantastisk tilbud. Siden jeg reiser mye kollektivt er det et flott supplement for meg, og gjør at jeg kommer meg effektivt rundt overalt. Men inntil Kolumbus sin egen app kommer på plass på sensommeren, så har jeg laget en midlertidig en som gjør det enkelt og effektivt å sjekke status eller eventuelt reservere en sykkel f.eks. til neste morgen. På den måten kan du planlegge reisen din bedre ved bruk av bysykkelen.

Bysykkelen er en elsykkel som er utviklet med såkalt Smart Bike-teknologi, for å møte forventningene til den urbane byboer. Syklene skal være praktisk utformet for å sikre holdbarhet og sparer miljøet for CO2-utslipp sammenlignet med andre transportformer. Bra for deg og bra for miljøet.

- Dette startet egentlig ved at jeg ønsket å utforske Flutter, som er Google sitt nye verktøy for å lage apper. I Knowit har vi 100 timer årlig avsatt arbeidstid til å dyrke egne faginteresser, og hver måned går alle konsulenter ut av oppdrag én hel dag hvor vi har fokus på faglig utvikling. Men når sant skal sies, så har det gått mest fritid til akkurat dette prosjektet. Som bruker var jeg litt frustrert over tungvinte løsninger som ikke var tilpasset mobiltelefonen, så da tenkte jeg det var like greit å lage en god sommerløsning for alle som vil bruke Bysykkelen.


Johan Reitan, Knowit Stavanger

Reitan forteller at han gjerne skulle sett at det blir enda mer åpne API´er fremover fra alle som sitter på store mengder data og utvikler tjenester. Ved at alle tilgjengeliggjør data tror han at kule og kreative løsninger vil bli utviklet på dugnadsånd og av rein entusiasme. Spesielt viktig er det at det offentlige, som samler inn store mengder data, tilgjengeliggjør disse gjennom åpne API´er, og her er Norge heldigvis veldig godt i gang.

- Åpent API muliggjør at smarte hoder rundt omkring kan bruke sin kompetanse og kreativitet til å videreutvikle og forbedre ulike tjenester. Bysykkelen er supert for de som benytter seg av Hjem-Jobb-Hjem-konseptet, og ellers alle fastboende og turister som vil utforske og forflytte seg fra A til B. Men vi må senke terskelen for brukeren og gjøre det enkelt og intuitivt å ta i bruk.

Appen til Johan Reitan fra Knowit Stavanger kan du laste ned til Android her, og iOS her.

Kos deg på to hjul, husk solkrem og GOD SOMMER!

Til toppen