Knowit sponser egne talenter i E-sport

Publisert 29 jun 2022

Knowit har en egen satsning på e-sport både gjennom vår sponsoravtale med E-sportalliansen og gjennom bevisst satsning på å bygge egne talenter. Det er ingen hemmelighet at mange av våre konsulenter i Knowit gamer på fritiden. En som har tatt det steget lengre er Daniel Stoa, Frontend-utvikler i Knowit. På fredag reiser han til Lyon i Frankrike for å delta i en av Europas største turneringer i Super Smash Bros. Ultimate, med Knowit som sponsor.

Daniel Stoa er 26 år, kommer fra Oslo og jobber i Knowit som frontend-utvikler. Når det kommer til hvor gleden for gaming og e-sport kommer fra , forteller han at han alltid har vært kjær for spilling allerede i barnehagen, og at han har hatt evne til å plukke opp spill ganske fort.


 

Blant de topp 20 beste i Norge 

Daniel, aka Raikoss, begynte tidlig å spille Super Smash Bros., men det var da den nyeste versjonen (Ultimate) kom ut med tilsynelatende brukbar støtte for å spille mot andre online, at det ble enklere å legge inn kamper etter jobb blant annet.

Per nå er det registrert 630 unike spillere i Norge denne sesongen. Dette er spillere som har deltatt i fysiske turneringer. Antall online spillere er med andre ord ikke registrert, men på verdensbasis er det solgt over 40 millioner eksemplarer av spillet. 

Med sesongbasert rangering var han i fjor 12.beste i Oslo og 20.beste i Norge. I år ligger han an til å bli femte beste i Oslo, med et mål om topp 15 i Norge. Allikevel er det ikke nødvendigvis det å bli best som står i fokus for Daniel.     

-- Tidligere var ambisjonen å komme på den norske rangeringen av spillere, så jeg vil egentlig bare bli kjent som en ganske ålreit god spiller. Gøy å møte folk som sier de vet hvem jeg er og hvordan jeg spiller, forteller Daniel. 

Klar for en av Europas største turneringer 

Med Knowit som sin hovedsponsor reiser han på fredag til Lyon i Frankrike. I løpet av tre dager skal det gjennomføres turnering - en av de største turneringene i Europa siden pandemien startet. Med over 1000 deltakere og måneder med planlegging ligger det an til å bli utrolig stort, i en mye større skala enn turneringer i Norge. MKLeo, den beste spilleren i verden for øyeblikket kommer, flere av de beste spillerne for individuelle karakterer kommer, og det ligger generelt an til å bli på størrelse med turneringer i USA. 

Daniel er til vanlig en fyr som liker seg godt som midtpunkt men kommer med et nøktern og ydmykt svar på hvilke forventninger han har for turneringen; 

-- Nivået i resten av Europa i forhold til Norge er ganske høyt, spesielt i Frankrike og Spania. Selv om jeg gjør det greit her betyr ikke det at det er så bra i forhold til andre land, men jeg skal ihvertfall gjøre mitt beste! 

 

Skal du bli god lønner det seg å være strategisk

På spørsmål om Daniel sitt beste tips for å bli god i gaming forteller han;
 
-- Det finnes sjeldent snarveier, men hvis man vil satse må man være villig til å endre litt hvordan man ser på et spill. Man vil legge mye tid og krefter i det, og når fokuset går fra å tankeløst trykke knapper og håpe på å vinne til å faktisk se hva motstanderen gjør og posisjonerer seg, så vil man få et helt annet syn på spillet! 

 

Gaming som forlengelse av mangfold og likeverdsarbeidet i Knowit

Kristian Brandser, CEO i Knowit Quality er ansvarlig for e-sport satsingen i  Knowit, og har vært tett på prosessen med å inngå sponsoravtale med Daniel.

Knowit har en egen satsning på eSport både gjennom vår sponsoravtale med E-sportalliansen og gjennom bevisst satsning på å bygge egne talenter. Knowit arrangerer faste gaming-treff som en egen del av den sosiale kalenderen. Vi hevder oss i bedriftsserien i CS:GO, konkurrerer i Mario Kart og Super Smash med mer. I Super Smash er vi også så heldige at vi har vår egen Daniel Stoa som er god nok til å spille mot de aller aller beste. For å hjelpe han å nå sitt fulle potensiale ønsker vi derfor å bidra med midler og utstyr så Daniel kan komme så høyt som mulig i Super Smash Bros. ligaen i år.  

Med Knowit sin satsning på bredde e-sporten kommer også sponsormidlene alle til gode gjennom E-sportalliansen. Gjennom denne organisasjonen støtter vi lokale idrettslag og talenter i turneringer i mange ulike spill. Dette for å gjøre gaming til en sunn og trygg aktivitet for alle barn og unge som ønsker å utvikle seg også utenfor fotballbanen. Gaming er dessuten en forlengelse av mangfold og likeverdsarbeidet i Knowit, online kan alle delta på like vilkår uavhengig av kjønn, alder og funksjonsevne.


Knowit ønsker Daniel masse lykke til i turneringen! Oppdateringer på resultatet kan du følge i våre some-kanaler på Linkedin eller Facebook. Dersom du har lyst til å følge turneringen kan sjekke ut nettsiden til turneringen her. 


Kort om Super Smash Bros. Ultimate:

Smash er et slåssespill laget av Nintendo for en til åtte deltakere, hvor målet er å slå de andre spillerne av banen. Med karakterer fra en hel haug forskjellige spillserier er det en av de største innenfor sjangeren for øyeblikket. Jo mer du har blitt truffet jo lengre flyr du neste gang du blir truffet, så pass på å ikke falle av banen! Spillet fungerer litt annerledes i en turneringssetting, hvor det kun er lov til å spille på rundt ni baner avhengig av regelsett, og ingen items er skrudd på. Da er det kun karakterenes angrep og banene som påvirker resultatet, som gjør det til mer rettferdig i forhold til ferdighetsnivå. Det spilles mest en mot en, men det er også mulig å spille to mot to, alt etter preferanse.

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Kristian Brandser
Daglig leder, Knowit Quality

Til toppen