Knowits algoritme vant SAS Institute Nordic Hack-konkurransen

Publisert 16 mar 2018

Et nordisk team fra Knowit tok hjem førstepremien i Nordic Hack SAS Viya-konkurransen. Datamodellen som ble utviklet viser at det er mulig å skape en algoritme som kan støtte myndighetene for å detektere aktiviteten til havs relatert til ulovlig fiske.

Konkurransen ble organisert i samarbeid mellom Intel og SAS og involverte totalt ni lag fra forskjellige SAS-partnere.

"Det var et sterkt startfelt med mange kreative bidrag, der Knowit til slutt ble en vinner. Ved å bruke åpne datakilder og metoder på en nyskapende og kreativ måte, klarte de å demonstrere en løsning på et problem som er avgjørende for et langsiktig og bærekraftig samfunn", sier Einar Halvorson, SAS Nordics direktør - allianser og kanaler.

"Vi er stolte over å motta denne anerkjennelsen blant våre kolleger og konsulenter i den nordiske datavitenskapen. Samtidig ønsker vi å oppfordre å se på andre lags bidrag, som viser hvordan maskinlæring og kunstig intelligens kan nå effektivt bidra til å løse problemer i vårt samfunn. Dette er eksempler som øker optimismen for fremtidige muligheter til å løse kritiske utfordringer med ny teknologi”, sier Ingvar Larsson, CEO Knowit Decision i Oslo.

Det vinnende konkurransebidraget finner du her.

Bli kontaktet
Christina Johansson
Head of Communications
Til toppen