Digital markedsføring for lokale bedrifter - bli sett når det gjelder

Publisert 26 okt 2017

Hvordan bli synlig for kundene dine på riktig sted til riktig tid? Hilde og Kristin i Knowit forklarer hvordan lokale bedrifter effektivt kan nå kunder i nærheten.

Torsdag 19. oktober holdt de digitale rådgiverne Hilde Nilsen og Kristin Sandstad frokostseminar om hvordan bedrifter kan nå ut til lokale kunder. De er to av til sammen 25 ansatte i Knowit Experience som jobber med målrettet digital annonsering for kunder. 

Foredraget het ”Digital markedsføring for lokale bedrifter” og er en del av vår seminarrekke nå i høst. Salen var full av ansatte fra både små og store bedrifter, så det er tydelig at dette er et tema det er stor interesse for.


Dukk opp når kunden trenger deg
Hvordan kan din bedrift dukke opp i søkeresultatet i det øyeblikket kunden leter, slik at det er din bedrift som blir valgt eller besøkt? Omtrent 90 prosent av alle kjøp i Norge gjøres fortsatt i fysiske butikker, men hele 64 prosent av disse kjøpene har blitt påvirket digitalt i forkant.

De fleste kjenner seg igjen i dette scenarioet: Du googler ”sushi” og får opp søkeresultater som viser sushirestaurantene som er nærmest der du er akkurat nå. Bare 250 meter til den nærmeste!

- Det er veldig viktig å være til stede digitalt i de kritiske mikroøyeblikkene en kunde er på jakt etter noe. Og det er i Google og på Facebook kunden søker mest, forteller Hilde.


Slik finner de deg
Lokale butikker og bedrifter uten store budsjetter kan gjøre mye for sin egen synlighet, uten å bruke en krone, på begge plattformene. Din bedrift kan blant annet lagre informasjon som adresse, kontaktinformasjon, kategori og prisklasse i Google «My Business», og på Facebook kan det opprettes sider og steder. På Facebook kan kundene også se om venner har besøkt og/eller anbefalt bedriften.

All informasjon som legges ut må verifiseres, og den må være korrekt og oppdatert til enhver tid. Ikke bare i Google og på Facebook, men i alle kanaler. Dette er med på å bidra til at bedriften bygger opp autoritet over tid, og dermed kan rangere høyere i organiske søkeresultater. 

Og om man er villig til å betale for å bli enda mer synlig i Google-søk kan man for eksempel by høyere på søkeord i spesifiserte områder. Hilde og Kristin kaller dette hyperlokal annonsering, og viser til et eksempel hvor flybussen kun annonserte til potensielle kunder som befant seg i – eller rundt – flyplassen.
 

Måling på tvers av online og offline
God måling på tvers av kanaler og enheter, samt måling på tvers av online og offline er en utfordring, men et felt hvor det stadig blir gjort fremskritt. Når det gjelder online og offline, som var tema på frokostmøte, ser vi nå spennende, nye løsninger fra både Google og Facebook. 

- Begge medieplattformene har nå lansert det de kaller Store Visits. Dette er måling av fysiske besøk, som kobles opp mot aktivitet i digitale kampanjer. Det er et stort skritt i riktig retning, sier Kristin. 

Det er nå også mulig å importere salgsdata fra butikk i både Google og Facebook sine systemer. Det å inkludere effekter av både online og offline er helt essensielt for å få en forståelse av hvordan alle aktiviteter bidrar til totalt salg. 

 

Ta gjerne kontakt med hilde.nilsen@knowit.no for å avtale et uforpliktende møte!

Til toppen