Slik skapes videomagi!

Publisert 11 sep 2017

Knowits Motion Graphics-eksperter delte noen av sine arbeider til de fremmøtte på høstens første frokostseminar. Her forteller de hvordan prosessen fra ide til ferdig film foregår.

Knowits Motion-avdeling lager et bredt spekter av ulike animasjonsstiler som 3D, 2D og digital cut out for våre kunder.

Motion designerne Nils Johan Lund og Wirat Johannessen fra Knowits Motion-avdeling holdt tirsdag 5. September årets første frokostseminar der de viste eksempler på jobber de har gjort. Foredraget het ”Motion graphics; når virkeligheten ikke er klar” og i løpet av 60 minutter fikk de fremmøtte se hvordan avdelingen løser produktutfordringer med Motion Graphics.

- Vår motion-avdeling gjør mange ulike typer produksjoner, som reklamefilmer til tv og web, infographics. Vi lager også en del informasjonsfilmer, som er lenger enn en reklamefilm og gjerne mer teknisk forklarende, forteller Lund etter foredraget.

- Vi produserer også tv-grafikk som vignett, promo og grafikk til tv-programmer og web-sendinger, sier Lund.


Når de skal lage film følger de disse stegene, avhengig av prosjektets størrelse og natur:

1. Brief med kunde eller AD/konsulent
Vi snakker om målet med produksjonen: hvem er målgruppe, ønsket etterlatt inntrykk, budsjett (avhenger selvfølgelig av hvordan filmen løses, så i noen tilfeller vil budsjettet legges etter at vi har skisset ut løsninger), deadline og rammene for filmen. Skal det være fortellerstemme eller skal historien kun fortelles gjennom tekst og bilder?

2. Skisser/storyboard, eventuelt animatic
En animert versjon av storyboardet for å blant annet fastsette tempo og styleframes (mer ferdig og raffinert designutkast). Grovoppsett av filmen, slik at kunden kan få et tidlig inntrykk av hvordan filmen vil bli, og vi kan gjøre evt. store endringer her og ikke underveis i selve produksjonen.

3. Produksjon/animasjon

4. Første visning for kunde
Her er det mye work-in-progress, gjerne uten lyd og alle smådetaljer på plass. Slik skaper vi rom for endringer og justeringer før vi begynner å flisespikke.

5. Evt. korrektur på produksjonen

6. Lydlegging

7. Ferdigstilling av produksjon og overlevering


Knowit arrangerer en rekke gratis frokostseminar denne høsten, les mer om disse her.


Nils Johan Lund og Wirat Johannessen demonstrerer motion graphics-prosess og produksjon på frokostseminar hos Knowit 5. september.

Til toppen