Skaper fremtidens løsninger

Publisert 17 jun 2016 Chris Skinner on Twitter: "Launching the Nordic Finance Innovation program"

- Formålet med å stifte Nordic Finance Innovation har vært å skape en arena for kunnskapsdeling på tvers. Resultatet er at flere norske selskaper går sammen for å skape nye, innovative løsninger, sier Odd Gurvin i Knowit.

Nordic Finance Innovation ble stiftet i 2015 av Knowit og BankAxept. Målet var å skape et uavhengig kompetansenettverk for innovasjon og læring i en bransje som er preget av omfattende digitalisering. Gjennom studieturer og nettverksmøter skal Nordic Finance Innovation skape samarbeid på tvers, og fasilitere nye løsninger.

- Vi har stor tro på at slike arenaer kan være med å drive norsk digital innovasjon videre. Målet er å skape en plattform for relasjonsbygging, som lar individer og organisasjoner få utvidet og samordnet verdensbildet, og at vi fremmer samarbeidet på tvers, sier strategisk rådgiver og forretningsutvikler Odd Gurvin i Knowit.

Gurvin vet at slike møteplasser kan fungere godt. Våren 2015 hadde arrangerte Knowit for første gang Experienceit, en studietur for norske bedrifter med besøk hos selskaper som Google, Neo 4 you, Stackla, Forgerock med flere. I etterkant av bedriftsbesøkene diskuteres de ulike temaene i gruppen, da sett med norske øyne og i fra ulike bransjeperspektiv - og relasjoner, ideer og muligheter utveksles også etter studieturen.

- Dette bærer nå frukter. Et konkret eksempel er Norgesgruppen, Norsk Tipping og Bank Axept, som alle var med oss til San Fransisco. Disse har nå har slått seg sammen med COOP og Reitan Gruppen for å lage en felles og enkel løsning for mobilbetaling i butikkleddet, sier Gurvin. 

Knowit sin studietur for ulike bransjer til San Fransisco og Silicon Valley i oktober 2016 er allerede planlagt og muligens kan nye spennende ting skje i etterkant også på denne turen.

Les mer og meld deg på her!

Odd Gurvin
Til toppen