Vi gir utdanning til barn på flukt

Publisert 07 des 2018 Barn i et klasserom

I desember samler vi inn penger for å gi utdanning til barn på flukt. Pengene går til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) og prosjektet Educate A Child.

Det finnes fire milliner flyktingbarn og ungdommer i verden som ikke får gå på skole. Det synes vi i Knowit er uakseptabelt.

Derfor vil vi donere en julegave som gir flyktningbarn muligheten til å lære seg å lese og skrive.

 

Skole gir mer enn kunnskap

Bidraget går til FNs høykommissær for flyktninger UNHCR og prosjektet Educate A Child. Initiativet gir hundretusentalls barn og unge i 12 land mulighet til å gå på skole. Prosjektet ligger nært Knowits visjon om et bærekraftig og mennesklig samfunn.

– Knowit arrangerer en julekampanje der vi som selskap matcher våre ansattes bidrag til UNHCRs arbeid for barn på flukt. Skolegang er ikke bare nøkkelen til en bedre fremtid, det er livsviktig. Å gå på skole hver dag hjelper dem med å få struktur i en kaotisk hverdag og er et verktøy for å overleve, sier Per Wallentin, VD og konsernsjef for Knowit.

 

Per Wallentin, VD og konsernsjef i Knowit

 

300 kroner er nok til en skolepakke

Julekampanjen gir alle medarbeidere muligheten til å donere et valgfritt beløp frem til julaften. Knowit matcher deretter donasjonen med samme beløp. Målet er å samle inn 500 000 kroner.

– Vi håper som mange som mulig av våre 2000 ansatte vil være med på innsamlingen, sier Per Wallentin.

300 kroner betaler for eksempel for en skolebenk, en stol og ett års forbruk av skolebøker og penner til et barn på flukt.

– Om vi når målet vårt kan nærmere 1700 barn få gå på skole. Det er en skikkelig fin julegave, sier Per. 

 

Vi vil fortsette å gi til UNCHR

I hele 2019 fortsetter vi å donere til UNHCR for å løpende kunne bidra til det viktigte arbeidet for barn og familier på flukt.

Tidligere i år har vi samlet inn bidrag til UNHCRs prosjekt for blant annet innovative flyktninghjem i Irak og familier på flukt i Aleppo.

 

 

Til toppen