Vokser med 24 prosent

Publisert 28 mai 2016

- Vi er tungt inne i sektorer som ser verdien av å investere i digitale løsninger for å sikre markedskraft og lønnsomhet for fremtiden, sier adm.dir. Henrik Lie-Nielsen i Knowit Norge.

Knowit Norge omsatte for 470 millioner kroner i årets tre første kvartaler, en økning på 90 millioner sammenliknet med samme periode i 2014.

Konsernet som helhet øker omsetningen med 8,5% til 1509,2 MNOK for perioden fra januar til september i år. EBITA-resultatet økte til 109,7 MNOK (79,2), der frasalg av virksomhet bidrar positivt med 21,0 MNOK. EBITA-marginen økte til 7,3% (5,7%). Det underliggende resultatet endte på 5,9%.

For Norges del ble innspurten på fjoråret preget av en rekke oppkjøp, der digitalbyrået Metronet, kommunikasjonsselskapet Colours og Oracle-selskapet Dataess gikk inn i selskapet. I tillegg ble det etablert nye selskaper som IT-sikkerhetsselskapet Knowit Secure og digitalbyrået Neolab by Knowit.

I Norge omsatte Knowit for 470,4 millioner kroner i årets første ni måneder, en økning fra 380,0 millioner i samme periode i fjor. Resultatet endte på 38,1 millioner (42,7). Driftsmarginen landet på 8,1 prosent, mot 11,2 prosent året før.

- Vi ser effekter av fjorårets oppkjøp på topplinjen gjennom året, og forventer etter hvert å se bunnlinjeeffekter, sier administerende direktør Henrik Lie-Nielsen i Knowit Norge.

I tredje kvartal isolert omsatte Knowit Norge på 136,9 millioner kroner (123,1) med et resultat på 13,8 millioner (16,5). Driftsmarginen for Norge landet på 10,1 prosent i tredje kvartal, mot 13,4 prosent året før.

Til tross for økende økonomisk usikkerhet i markedet ser administerende direktør Henrik Lie-Nielsen i Knowit Norge foreløpig få mørke skyer på horisonten.

- Vi er tungt inne i sektorer som ser stor verdi av å investere i nye digitale løsninger for å sikre markedskraft og lønnsomhet for fremtiden. Bank og finans er et opplagt eksempel på dette, og brukeropplevelse og interaksjonsdesign for DNBs Vipps-app og den nylige ferdigstillelsen av BankID 2.1 er to av årets mange leveranser, sier Lie-Nielsen.

Innen systemutvikling har Knowit utviklet en rekke nye digitale selvbetjeningsløsninger for Oslo kommune, som denne uken ble omtalt i en artikkel i Aftenposten.

Knowit Norge jobber i disse dager med teknisk utvikling for mobile enheter for den sørøst-asiatiske strømmetjenesten IFLIX, med hovedkvarter i Malaysia. Selskapet har også laget ny versjon av appen RuterReise, ble også nylig relansert med forbedret brukeropplevelse og nytt grafisk design.

- Etterspørselen etter tjenestene våre øker stadig, og vi ser en positiv vekst innenfor de aller fleste av våre segmenter, sier Lie-Nielsen.

Fredrik Ekerhovd
Til toppen