Event

Åpen dag med fokus på bærekraft og miljø

Oslo har blitt kåret til europeisk miljøhovedstad i 2019! En kåring som internasjonalt anerkjenner Oslo som en av de mest ambisiøse og handlekraftige byene innen miljø og klima. Som partner av Oslo Kommune og Miljøhovedstaden 2019 har Knowit blitt invitert til å delta med aktiviteter til det offisiell programmet for å mobilisere, inspirere og spre kunnskap!

Vår visjon er å skape et bærekraftig og menneskelig samfunn gjennom digitalisering og innovasjon, og skape verdi gjennom å integrere miljømessige, sosiale og finansielle muligheter.

Som samarbeidspartner av Miljøhovedstaden 2019 gleder vi oss derfor til å fylle Sundtkvartalet med aktiviteter og seminarer hvor miljø og bærekraftighet står i sentrum! Bli med og gjør 2019 til et grønnere og smartere år sammen med oss!

Når?
Tirsdag 12. februar, 2019.
Kl. 08:00 - 20:00

Hvor?
Sundtkvartalet, Lakkegata 53, Oslo.

Agenda

ÅPENT HUS FOR ALLE

08:00-18:00 Bærekraftige måltider med Compass
Globalt sett står matproduksjon for en stor andel av klimagassutslippene. Mat må vi ha, men bevissthet rundt hva vi velger å spise og hvor mye av maten vi kaster kan gjøre en stor forskjell. Compass selger sunn, bærekraftig og klimasmart mat hele dagen!

09:00-20:00 Kunstutstilling Christer Karlstad
Maleriene til Christer Karlstad bygger på norsk natur, norske dyr og norske myter, men også den økologiske bevissthet. De er fortellinger som sier noe om vårt forhold til naturen, og hvor langt – eller hvor kort – vi er kommet.

15:00-17:00 Miljøhack by Knowit!
Knowit presenterer resultater fra et internt hackathon med tema miljø og bærekraft. Det vil bli reelle løsninger på ekte problemer for Knowits samarbeidspartnere: Oslo Kommune, Statsbygg, Skanska, Ruter, City Q og StorOslo Eiendom. Avslutningsinnlegget holdes av selveste Lan Marie Nguyen Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

15:00-17:00 Bærekraftige måltider - Gratis smaksprøver
Compass deler ut gratis smaksprøver med bærekraftig og sunn mat! Vi får også besøk fra Urbanmat som vil presentere insekter som mat. 

16:30-17:15 Matquiz med Compass
Quiz knyttet til mat for voksne og barn.


SEMINARER MED PÅMELDING

08:00-10:00 Innovation Tuesday
Innovation Tuesday er et inspirerende frokostseminar for alle som er interessert i innovasjon, kultur, teknologi og strategi! Vi dekker frokostbordet og inviterer til en spennende morgen med Massterly som headliner, som vil fortelle om hvordan de vil få transporten over Oslofjorden til å bli en nullutslippsprosess gjennom autonome skip som går på strøm. I tillegg får vi høre fra vår nabo IBM, som vil snakke om sin Food Trust Ledger - et verktøy som tillater matforhandlere, leverandører og produsenter å se matforsyningskjeden i sanntid. Meld deg på her.


14:00-15:00 Mindre matsvinn med Mattilsynet
Matsvinn og kasting av mat er en utfordring i samfunnet vårt. I Norge kaster vi mange tusen tonn med mat hvert år. Mange kaster automatisk all mat som har gått ut på dato, selv om den fortsatt er både god og trygg å spise. Mattilsynet vil gi deg tips til hvilke matvarer du trygt kan spise selv om holdbarheten er gått ut og hvordan du selv kan sjekke at maten er ok. Du får også tips og råd til hvordan du best bør oppbevare maten på kjøkkenet ditt for at den skal holde seg lengst mulig. Meld deg på foredraget her.

 

LUKKEDE ARRANGEMENT FOR SKOLEELEVER OG STUDENTER

10:30-14:00 Tech og design møter bærekraft: Kidsa Koder med Vahl skole
Barn fra Vahl skole inviteres for å lære om bienes økosystem og livsviktig rolle i naturen gjennom design, lek og koding. Opplegget gjentas med en annen klasse onsdag 13. februar

15:30-18:30 Luftkvalitet i Oslo og ditt nærmiljø
Dårlig luftkvalitet er et økende problem i Oslo, og har en klar negativ innvirkning på innbyggernes helse og mulighet for livsutfoldelse i hverdagen. Problemet har høy oppmerksomhet på politisk nivå, og flere tiltak er iverksatt eller under planlegging. IBM inviterer skoleelever og studenter til en workshop hvor luftkvalitet vil stå i fokus. Deltagerne vil bli presentert problemstillingene knyttet til luftforurensning, og mulighetene teknologi gir for å få innsikt og gi grunnlag for beslutninger.

Vi vil hjelpe deg å bruke IBM Cloud, vår globale nettsky, laste ned og gjøre bruk av åpne data om luftkvalitet i Oslo, samt analysere og visualisere dataene med nettbaserte tjenester. Vi forutsetter at du tar med egen PC til arrangementet.

Møtet holdes i IBMs kundesenter i Lakkegata 53. Enkel bevertning ved ankomst.

Meld deg på her. Begrenset antall plasser.

Til toppen