Kurs: ISTQB Advanced Test Manager

Knowit Consulting arrangerer kurs i Bergen med oppstart torsdag 9. mars. Instruktører: Hans Schäfer og Ina Espås. Varighet: fem dager, med eksamen uken etter avsluttet kurs. Kurset og sertifiseringen gir deg en god mulighet til å få dokumentert at du holder et internasjonalt nivå på Software testing. Kurset er akkreditert av Norwegian Testing Board.

Instruktører: Hans Schaefer og Ina Espås

Påmelding

Påmeldingsfrist fredag 24. februar 2017. For påmelding, registrer deg på denne siden, eller ta kontakt med:  

Jørn Aaberg, mobil: +47 478 96 478
E-post: jorn.aaberg@knowit.no

Forberedelser: For å ta eksamen må du ha en sertifisering i ISTQB Foundation. Det forventes at du har lest og løst oppgavene i pensum før kurset. Undervisningen vil foregå på norsk, mens pensum og eksamen er på engelsk

Pensum: 

  • Certified Tester Advanced Level Overview (Pdf, 18 sider)
  • Certified Tester Advanced Level Syllabus Test Manager (Pdf, 82 sider)
  • Sample Questions 2012 Advanced Level Syllabus
  • Test Manager (Pdf, 51sider)
  • ISTQB Advanced Level Exam Information Sheet (Pdf, 4 sider)

 Pensum kan lastes ned fra www.istqb.org

Følgende bok er en meget bra innføring, men ikke pensum: Rex Black, Advanced Software Testing - Vol. 2: Guide to the ISTQB Advanced Certification as an Advanced Test Manager, Rocky Nook 2008 (Bok, 576 sider). Boka er tilgjengelig på Amazon, både som e-bok og paperback.

ISTQB Foundation pensum samt terminologiliste (glossary) finnes også på www.istqb.org om du ønsker repetisjon.

Kort om Knowit
Knowit har over 300 spesialister i Norden som jobber med test & kvalitetssikring. I Bergen ser vi at Knowit har det største og faglig tyngste miljøet innen test og kvalitetssikring av IT-systemer. Vi har et sterkt faglig engasjement, og om du vil lese litt mer om oss kan du blant annet se vår blogg på http://www.kvalitetsentusiastene.no

Kort om ISTQB
ISTQB (International Software Testing Qualifications Board) ble grunnlagt som en non-profit organisasjon i Belgia i 2002. ISTQB har utarbeidet en sertifiseringsordning som i dag er den verdensledende inn Software testing.  ISTQB er basert på frivillig arbeid, og i dag deltar flere hundre internasjonale testeksperter i dette arbeidet. ISTQB er nå representert med nasjonale testing boards i alle verdensdeler.ISTQB har tre sertifiseringsnivåer: Foundation, Advanced, og Expert. Nivåene er påbyggende, og sertifisering på et nivå er en forutsetning for å avlegge eksamen på neste nivå.

Eksamen for foundation-level bygger på innholdet i Syllabus og Glossary. Disse dokumentene er tilgjengelig for nedlasting her:

http://www.istqb.no/dokumentasjon/

For mer utfyllende informasjon om ISTQB: http://www.istqb.org/

Fordeler med ISTQB sertifisering
ISTQB gir deg trygghet for at du har et solid fundament i forhold til testkunnskaper og terminologi. Du synliggjør at kunnskapen din er basert på internasjonalt anerkjent fagmateriale, samt at du følger en velfundert metodikk i ditt testarbeid. Kurset gir en grundig innføring i hvordan du planlegger og gjennomfører en strukturert og systematisk evaluering og test av programvareprodukter.

Gjennom å følge metodikken fra ISTQB vil du øke sannsynligheten for å oppnå bedre kvalitet i IT-løsningene du skal kvalitetssikre. Du vil også lære teknikker for å gjennomføre raskere testsykluser og redusert Time To Market.

Hvem bør delta?
En ISTQB sertifisering passer i utgangspunktet for alle som har en interesse i kvalitet på softwareprodukter. Det er en basis for alle som ønsker å jobbe strukturert og målrettet med kvalitetssikring av programvare. Dette inkluderer naturligvis alle som jobber innenfor testfaget, men er også svært relevant for prosjektledere og utviklere.

Det er en fordel om du har noe bakgrunn og forståelse fra utvikling eller test fra tidligere, men det er ikke en forutsetning for å gjennomføre kurset.

Avbestilling
Påmeldingen er bindende. Ved avbestilling/forfall etter 9. februar refunderes ikke deltageravgiften. Påmeldt deltager kan erstattes av annen deltager fra samme bedrift. Kun skriftlig avbestilling gjelder. Ved avbestilling innen påmeldingsfristens utløp refunderes avgiften, fratrukket et gebyr på kr. 500,-.

Foredragsholdere

Ina M. Espås Instruktør
Hans Schäfer Instruktør

Agenda

Kursgjennomføring
Tidspunkt:

  • Torsdag 9. og fredag 10. mars
  • Mandag 13., tirsdag 14, og onsdag 15. mars
  • 08:30-17:00 alle dager.

Sted: Sentralt i Bergen

Kursavgift: 23.500,- (kurset er fritatt for mva). Kursavgiften inkluderer kurs, pensumlitteratur, lærebok, eksamensavgift, samt lunsj på kursdagene. Prisen er basert på minimum 5 deltagere.

Eksamen
Tidspunkt: Mandag 20. mars
Sted: Ikke fastsatt
Språk: Engelsk

Til toppen