Quality Summit - Fire Timers Testeren

Hei og velkommen til ny Quality Summit, en åpen event arrangert av Knowit sin faggruppe for Test og QA-faget, The Quality Chapter. Vårt mål er å samle miljøet i og rundt Oslo med interesse for testfaget, slik at vi kan lære av hverandre. Denne gangen ville vi prøve et litt annerledes, og mer aktivt format, og kjører på med en Four Hour Tester workshop! (Slapp av, den tar ikke fire timer)

Tirsdag 25/09 kommer Quality Summit krypende døsig ut av sommerdvalen, og for å våkne skikkelig kliner vi til med en interaktiv sesjon! Om du ikke har hørt om «The Four Hour Tester» (http://www.fourhourtester.net/) så er det et konsept som bygger på farsotter som "the four hour body" - premisset er at man ved et sett øvelser skal oppnå resultater på kun fire timer. Her er man derimot ikke opptatt av muskler, men testing. Det hele er et selverklært eksperiment som ble unnfanget av Helena Jeret-Mäe  og Joep Schuurkes, med en økende mengde bidragsytere etterhvert som ideen har slått an. Målet er å koke ned kjerne-egenskapene i Testing til et sett med øvelser over fire timer.

Hver øvelse kan ta opptil en time, og vi tenkte at fire timer ble litt voldsomt, så vi begrenser oss til bare en eller to oppgaver denne gangen, så kan vi på sikt fortsette med nye øvelser om det skulle være interesse for det. Intensjonen denne gangen er å gjøre folk kjent med the four hour tester. Dette er øvelser som er gode å få med andre ikke-testere på der du jobber, men er like så nyttige for både nye og gamle testere for å holde formen. Vi håper både testere og ikke-testere tar turen til oss for å prøve ut dette!

Som vanlig er det gratis og åpent for alle med interesse for temaet. Tips gjerne en venn!

Hvem vet hva værgudene har i vente for oss nå i slutten av September? Det er altså ikke sikkert takterrassen er et blivende sted når vi er ferdige med workshoppen, men som vanlig blir det litt servering og sosialisering etterpå – i en eller annen form.

Foredragsholdere

Fredrik Seiness Testspesialist, Knowit Quality
Siv-Hege Blikfeldt Senior Manager, Knowit Quality

Agenda

16:30 - 17:30 Fire timers testeren - Fredrik Seiness & Siv Blikfeldt

Vi kjører på med en øvelse fra the four hour tester. Første øvelse handler om tolkning. Det faktum at vi som mennesker kan tolke en og samme ting på mange ulike måter burde være velkjent for de fleste som jobber med software-utvikling. Da kan det være nyttig å bevisstgjøre seg de ulike tolkningsrommene, og hva den potensielle konsekvensen kan være for - for eksempel - et team som jobber med utvikling av en applikasjon eller lignende? 

Siden formatet er litt mer "Inkluderende" denne gangen så dropper vi auditoriumet i 1.etg. til fordel for et møterom i våre kontorer i 5.etg. Vi vil møte deltakere i resepsjonen (som vanlig) og går opp i samlet flokk. Det er fint om alle kan møte 10-5 minutter før start, men vi sender noen ned for å se etter etternølere før vi starter. 

Etterpå: Diskusjon, chips og brus/øl og pizza

Knowit inviterer de som ønsker det til videre diskusjon oppe i våres lokaler i 5.de etg. Der blir et litt mat og drikke med sjanser for gode samtaler og hyggelig samvær 🙂

Til toppen