Quality Summit - Universell Utforming

Hei og velkommen til ny Quality Summit, en åpen event arrangert av Knowit sin faggruppe for Test og QA-faget; The Quality Chapter. Vårt mål er å samle miljøet i og rundt Oslo med interesse for testfaget, slik at vi kan lære av hverandre. NB. Denne gangen kan de som ønsker ta med seg laptop og få prøve ut et verktøy selv!

Tirsdag 30/10 - knapt halv-annen uke fra nå - arrangereres det ny Quality Summit hos Knowit. Tema denne gangen er universell utforming, og vår egen Siv Blikfeldt skal fortelle om ulike verktøy for oppgaven, samt WCAG standardene. 

Hva ligger i begrepet "universell utforming?"

Utforming av produkter, omgivelser, programmer og tjenester på en slik måte at de kan brukes av alle mennesker, i så stor utstrekning som mulig, uten behov for tilpassing og en spesiell utforming. Universell utforming skal ikke utelukke hjelpemidler for bestemte grupper av mennesker med nedsatt funksjonsevne når det er behov for det. 

Det er en fin ting å gjøre, men det er også lovpålagt å følge visse standarder!

Foredragsholdere

Siv-Hege Blikfeldt Senior Manager, Knowit Quality

Agenda

16:30 - 17:30 Universell Utforming - Siv Blikfeldt

Hvordan vet du om dine produkter og tjenester kan brukes av alle? Dette er temaet for kvelden. Vi skal se på hva WCAG 2.1 betyr for deg, og i tilleg skal vi prøve ulike verktøy du kan benytte deg av i arbeidet med å gjøre produkter og tjenester mer tilgjengelig.

Siv-Hege Blikfeldt er en kreativ idealist som jobber for å gjøre ting, prosesser og mennesker bedre. Hun har vært rådgiver for en rekke kunder innen universell utforming, SEO, analytics og kvalitetssikring av nettsider, og brenner for mer kundesentrerte produkter og prosesser. Men er særlig opptatt av at teknologi først og fremst handler om mennesker. 

På slutten av talken vil det bli mulighet for å få prøve et UU-verktøy selv for de som tar med seg egen laptop.

Også denne gangen dropper vi auditoriumet i 1.etg. til fordel for et møterom i våre kontorer i 4.etg. Vi vil møte deltakere i resepsjonen (som vanlig) og går opp i samlet flokk. Det er fint om alle kan møte 10-5 minutter før start, men vi venter til siste slutt i tilfelle noen ikke rekker frem før.

Etterpå: Diskusjon, chips og brus/øl og pizza/noe å tygge på

Knowit inviterer de som ønsker det til videre diskusjon oppe i våres lokaler i 5.de etg. Der blir et litt mat og drikke med sjanser for gode samtaler og hyggelig samvær 🙂

Til toppen