Quality Summit JMeter Dojo

Hei og velkommen til ny Quality Summit, en åpen event arrangert av Knowit sin faggruppe for Test og QA-faget; The Quality Chapter. Vårt mål er å samle miljøet i og rundt Oslo med interesse for testfaget, slik at vi kan lære av hverandre.

Invitasjon til Quality Summit Dojo onsdag 27.02!

Har du hatt lyst til å prøve deg på ytelsestesting men aldri helt fått anledningen?

Har du en ytelsestester i magen som venter på å springe ut?

Denne gangen kjører vi en jmeter dojo for begynnere. En dojo er ganske enkelt en treningsøkt hvor vi samles og øver på noe sammen. Du må ta med din egen laptop om du ønsker å delta aktivt (man kan selvsagt være to på en maskin om noen ønsker det).

Dette er for de som har liten eller ingen erfaring med ytelsestesting, men som har lyst til å få det. Enten du er helt blank eller har tuklet litt med ytelsestesting tidligere, men føler du trenger en oppfriskning, så får du muligheten her hos oss!  Ta med deg laptoppen og kom, så får du prøve deg på å sette opp- og kjøre ditt eget ytelsestest-script.

Foredragsholdere

Fredrik Seiness Testspesialist, Knowit Quality

Agenda

16:30 - 18:00 JMeter - Fredrik Seiness

Sammen skal vi gå gjennom oppsett og kjøring av en helt enkel ytelsestest i JMeter, steg for steg. Vi tar utgangspunkt i BlazeMeter sin egen demo-webside, og blir kjent med verktøyet mens vi kjører små last-tester mot siden og undersøker resultatene. Vi kan også gjerne diskutere det hvis du har andre  konkrete ting du ønsker å teste. Eller kanskje jobber du med andre som gjør ytelsestesting og ønsker litt hands-on erfaring for å bedre sette deg inn i temaet?

Også denne gangen dropper vi auditoriumet i 1.etg. til fordel for et hyggeligere rom i 5.etg. Vi vil møte deltakere i resepsjonen (som vanlig) og går opp i samlet flokk. Det er fint om alle kan møte 10-5 minutter før start, men vi venter til siste slutt i tilfelle noen ikke rekker frem før.'

Forberedelse:

Du trenger å laste ned og installere Jmeter: https://jmeter.apache.org/download_jmeter.cgi

samt java hvis du ikke allerede har det:  https://www.java.com/en/download/win10.jsp

I tillegg er det kjekt å ha noen plugins:

https://jmeter-plugins.org/install/Install/

Etterpå: Diskusjon, chips og brus/øl og pizza/noe å tygge på

Knowit inviterer de som ønsker det til videre diskusjon oppe i våres lokaler i 5. etg. Der blir et litt mat og drikke med sjanser for gode samtaler og hyggelig samvær 🙂

Til toppen