Stilling

Principal Engineer IoT

Vi søker faglige ledestjerner som ønsker å bygge fagmiljø rundt seg og ta helhetlig ansvar hos kunder


Om Knowit

Vår visjon er å bidra til et bærekraftig og menneskelig samfunn gjennom nyskapende digitale tjenester. Knowit er et ledende ekspertmiljø og vi har som mål å tilby kundene unik verdi gjennom fire forretningsområder: Experience, Insight, Connectivity og Solutions.

Knowit ble etablert i 1990, og har i dag rundt 3800 ansatte fordelt på 14 kontorer i Sverige, fem i Norge og ett i henholdsvis Danmark, Finland, Tyskland og Polen. Knowit er notert på den Nordiska Börsen i Stockholm. Vi har en kultur preget av åpenhet, forståelse av kundens virksomhet, høy spisskompetanse og vilje til kontinuerlig utvikling.

Knowit Solutions har som mål å være Norges ledende fagmiljø for utvikling av helhetlige digitale løsninger og tjenester. Knowit Solutions investerer betydelig i faglig utvikling for de ansatte og er meget anerkjent i bransjen for sine dyktige fageksperter. Vi rangeres som et av de beste og mest attraktive arbeidsgiverne for nyutdannede.

Om stillingen

Vi opplever et stadig større behov i markedet for kompetanse på sensorikk og mikrokontroller-baserte løsninger for datainnsamling, samt embedded prosessering og analyse. Vi ønsker derfor å bygge opp og forsterke et ekspertmiljø med ledende kompetanse på IoT, sensorikk og mikrokontrollere.

Som Principal Engineer med fokus på IoT og hardware, vil du være sentral i å utvikle fagområdet for IoT og hardware videre, og bli en viktig del av ressursgruppen med våre mest erfarne utviklere, rådgivere, arkitekter og designere.

Du vil få mulighet til å ta løsningsansvar for noen av våre mest prestisjetunge oppdrag og være rådgiver for våre viktigste kunder. Vi ønsker at du skal være med å utforme vår teknologistrategi, og bidra til den faglige utviklingen til alle ansatte i selskapet.

Videre vil du være en naturlig del av den utvidede teknologiledelsen i selskapet, og være del av det nærmeste rådgiverteamet til CTO. Kompetansen i dette teamet skal være variert, tverrfaglig, og representere bredden i ekspertområdene våre. Dette inkluderer blant annet teknologiledelse (CTO), arkitekturledelse (Chief Architect), IT-rådgivning, system- og applikasjonsutvikling, teamledelse, endringsledelse, produktledelse, løsningsarkitektur og tjenestedesign.

Vi er opptatt av at du liker å bygge gode team og opplever oppriktig glede ved å gjøre folk rundt deg gode. En viktig del av jobben er å samarbeide aktivt for å finne gode tverrfaglige løsninger på behovene vi selv og våre kunder har.

Vi forventer ikke at du er ekspert på alt eller kan alt. Mest av alt ser vi etter deg som fremdeles ønsker å lære nye ting og holde deg faglig oppdatert.

Når det er sagt søker vi etter en svært erfaren utvikler og løsningsarkitekt, med erfaring og spesialistkompetanse innenfor noen av områdene som dekkes av IoT, utvikling for mikrokontrollere og embedded systems, samt arkitektur for skybaserte IoT-løsninger og dataplattformer.

Det er nødvendig at du kan begrunne løsningsforslagene dine på en god måte og underbygger troverdigheten med konkret erfaring. Vi ønsker oss en person med klare tanker om hvordan man organiserer helhetlige utviklingsløp for IoT-løsninger og distribuerte dataplattformer.

Det er ikke et krav at du har ledererfaring fra før. Dette kan også være din mulighet til å få den erfaringen du trenger til å kunne ta steget opp å gå videre til en CTO eller tilsvarende lederrolle som neste skritt i din karriere.

Kvalifikasjoner vi forventer at du har

 • Utdanning på Bachelor-, Mastergradsnivå eller høyere. Relevant erfaring og demonstrérbar realkompetanse kan kompensere for formell utdanning.

 • God kompetanse på Systemarkitektur, løsningsarkitektur og skyarkitektur for IoT-løsninger.

 • God programmeringskompetanse, inkludert seniorkompetanse innen minst ett programmeringsspråk og tilhørende verktøy.

 • Praktisk erfaring med å programmere i C++ for mikrokontrollere. Det er tilstrekkelig med erfaring som hobbyist eller entusiast, for eksempel med Arduino, ESP32, ARM, eller tilsvarende mikrokontrollere.

 • God kunnskap og forståelse for elektronikk.

 • God kunnskap om de vanligste signalerings- og kommunikasjonsprotokollene for mikrokontrollere

 • God oversikt over utviklingsmetodikk

 • Godt kvalifiserte meninger om organisering av team og effektivt samarbeid

 • Vilje og ønske om å lede et fagmiljø

Kvalifikasjoner det er fint hvis du har

 • Erfaring som virksomhetsarkitekt, løsningsarkitekt eller tilsvarende

 • Ledererfaring fra produkt-, tjeneste- eller systemutvikling

 • Erfaring som utviklingssjef, sjefsarkitekt eller tilsvarende

 • Erfaring med å jobbe som rådgiver, deltaker i salgsprosesser, og med tilbudsarbeid

 • Erfaring som foredragsholder på meetups og konferanser både i Norge og internasjonaltKontaktpersoner: Thomas Malt, CTO i Knowit Objectnet, telefon 977 48 504, thomas.malt@knowit.no eller

  Daniel Horn, ansvarlig for rekruttering i Knowit Objectnet, telefon 906 24 062, daniel.horn@knowit.no  Til toppen