Stilling

Principal Engineer Software

 • Vi søker faglige ledestjerner som ønsker å bygge fagmiljø rundt seg og ta helhetlig ansvar hos kunder

Om Knowit

Knowits visjon er å bidra til et bærekraftig og menneskelig samfunn gjennom nyskapende digitale tjenester. Knowit er et ledende ekspertmiljø og vi har som mål å tilby kundene unik verdi gjennom tre forretningsområder: Experience, Insight og Solutions.

Knowit ble etablert i 1990, og har i dag rundt 2600 ansatte fordelt på 14 kontorer i Sverige, fem i Norge og ett i henholdsvis Danmark, Finland og Tyskland. Knowit er notert på den Nordiska Börsen i Stockholm.

Vi har en kultur preget av åpenhet, forståelse av kundens virksomhet, høy spisskompetanse og vilje til kontinuerlig utvikling.

Knowit Solutions har som mål å være Norges ledende fagmiljø for utvikling av helhetlige digitale løsninger og tjenester. Knowit Solutions investerer betydelig i faglig utvikling for de ansatte og er meget anerkjent i bransjen for sine dyktige fageksperter. Vi rangeres som et av de beste og mest attraktive arbeidsgiverne for nyutdannede.


Om stillingen

Som Principal Engineer i Knowit får du stor frihet til å velge din egen retning og bli en viktig del av ressursgruppen med våre mest erfarne utviklere, rådgivere, arkitekter og designere.

Du vil få mulighet for løsningsansvar for våre største og mest prestisjetunge oppdrag og å være rådgiver helt opp til toppledernivå for våre viktigste kunder. Vi ønsker at du skal være med å utforme og legge premissene for vår teknologistrategi og den faglige utviklingen til de ansatte i selskapet.

Videre vil du være en del av det utvidede teamet for teknologiledelse i selskapet, og være del av det nærmeste rådgiverteamet til CTO og fagledelsen. Erfaringen i teamet er variert og inkluderer blant annet teknologiledelse (CTO), arkitekturledelse (Chief Architect), IT-rådgivning, systemutvikling, teamledelse, endringsledelse, produktledelse, løsningsarkitektur og tjenestedesign.

Hva vi søker

Vi er opptatt av at du liker å bygge gode team, og vi ser etter deg som opplever oppriktig glede ved å gjøre folk rundt deg gode. En viktig del av jobben er å samarbeide aktivt for å finne gode tverrfaglige løsninger på behovene både vi selv og våre kunder har.

Vi forventer ikke at du kan alt. Mest av alt ser vi etter deg som fremdeles ønsker å lære nye ting og holde deg faglig oppdatert.

Når det er sagt søker vi etter en svært erfaren utvikler og løsningsarkitekt, med spesialistkompetanse innenfor ett eller flere områder relevant for systemutvikling. Du har klare tanker om hvordan man organiserer helhetlige produkt- og tjenesteutviklingsløp på en best mulig måte, med erfaring som underbygger meningene dine.

Det er ikke et krav at du har ledererfaring fra før. Dette kan også være din mulighet til å få den erfaringen du trenger til å kunne ta steget opp å gå videre til en CTO eller tilsvarende lederrolle som neste skritt i din karriere.


Kvalifikasjoner vi forventer at du har

 • Utdanning på Bachelor-, Mastergradsnivå eller høyere. Relevant erfaring og demonstrérbar realkompetanse kan kompensere for formell utdanning.
 • Faglig ledende kompetanse innenfor ett område, for eksempel frontend, backend eller mobilutvikling
 • Ekspertkompetanse på utviklingsmetodikk
 • Ekspertkompetanse på organisering av team og effektivt samarbeid
 • Seniorkompetanse innen minst ett programmeringsspråk og tilhørende verktøy. (Hvilket er ikke viktig, men vi jobber mest med Java, Kotlin, Swift, Scala, Python og Javascript/Typescript)
 • Du vet hva det vil si å skrive god og vedlikeholdbar kode og kan vise det gjennom eksempler og tidligere prosjekter


Kvalifikasjoner det er fint hvis du har

 • God nok kjennskap til flere programmeringsspråk og tilhørende verktøy til å være effektiv.
 • Ledererfaring fra produkt-, tjeneste- eller systemutvikling
 • Erfaring som utviklingssjef, teknologidirektør eller tilsvarende
 • Erfaring som virksomhetsarkitekt, løsningsarkitekt eller tilsvarende
 • Ekspertkompetanse innenfor skyarkitektur og cloud native løsninger
 • Erfaring med å jobbe i salgsprosesser og med tilbudsarbeid
 • Erfaring som foredragsholder på meetups og konferanser både i Norge og internasjonalt


Kontaktpersoner:

Daniel Horn, ansvarlig for rekruttering i Knowit Objectnet, telefon 906 24 062, daniel.horn@knowit.no eller

Thomas Malt, CTO i Knowit Objectnet, telefon 977 48 504, thomas.malt@knowit.no


Sted Oslo
Emne Utvikling
Forretningsområde Solutions
Til toppen