Stilling

Principal Software Engineer

Om stillingen og hva vi søker

Vi er et ledende spesialist- og ekspert-miljø innen teknologiutvikling som tilbyr kundene unik verdi i form av digitale og grenseoverskridende løsninger fra tre forretningsområder: Experience, Insight og Solutions. Det som skiller oss fra andre konsulentfirmaer, er evnen til å kombinere kompetanse innen design og kommunikasjon, management consulting og IT. Vi har en kultur preget av åpenhet, forståelse av kundens virksomhet, høy spisskompetanse og vilje til kontinuerlig utvikling. Knowit ble etablert i 1990, og har i dag rundt 2600 ansatte fordelt på 14 kontorer i Sverige, fem i Norge og ett i henholdsvis Danmark, Finland og Tyskland. Knowit er notert på den Nordiska Börsen i Stockholm.


Som Principal Engineer i Knowit vil du få stor frihet til å velge din egen retning og bli en viktig del av ressursgruppen med våre mest erfarne utviklere, rådgivere og arkitekter. Du vil raskt kunne få løsningsansvar for våre største og mest prestisjetunge oppdrag, være rådgiver helt opp til toppledernivå for våre viktigste kunder, og være med å utforme og legge premissene for den faglige utviklingen til hele det interne fagmiljøet til selskapet. Du vil også kunne påvirke sammenhenger internt i Knowit sin strategi for selskapets utvikling.

Erfaringen i gruppa spenner fra teknologiledelse (CTO), arkitekturledelse (Chief Architect), IT-rådgivning, teamledelse og endringsledelse, løsningsarkitektur - til å være tech-lead og ekspert innenfor ditt fagområde.

Det er ikke et krav at du har ledererfaring fra før. Dette kan også være din mulighet til å kunne ta steget opp og bruke erfaringen fra vår gruppe til å gå videre til en CTO eller lederrolle som neste skritt.

Vi ser etter deg som opplever glede ved å gjøre folk rundt seg gode, liker å bygge team og samarbeider aktivt for å finne gode tverrfaglige løsninger på behovene både vi selv og våre kunder har.

Vår forventning er at du har høyere teknisk utdanning, minimum 10 års erfaring, bakgrunn fra systemutvikling og teknologiledelse, liker å kode fremdeles, har god forståelse for tjenesteutvikling, produktutvikling, og utviklingsmetodikk, med ledende ekspertkompetanse innen minst ett område. Du forstår lett konsepter og forretningsbehov med en brukersentrisk tilnærming.

Oppgavene

  • Være faglig ledende innenfor et område. For eksempel. Frontend, Backend, Cloud Architecture, Data Engineering eller DevOps. Være del av gruppen med eksperter som leder disse områdene i Knowit, og bidrar til community med foredrag på konferanser, blogger og lignende.

  • Bistå salg, og kundeteam, med bidrag til teknisk tekst, innsalg, kundemøter og tilsvarende. Primært som rådgiver og som faglig støtte og mentor i tilbudsprosesser
  • Være rådgiver innen teknisk strategi og ledelse, arkitekt, utvikler mv. for kunde. Avhengig av profil i spennet fra CTO, gjennom utviklingssjef til løsningsarkitekt og ledende utvikler.

Vi ...

  • er stolte av våre leveranser til f.eks. Ruter, Vipps, BankId 2.0, Folkeregisteret, Oslo kommune, NSB og Entur - og våre team leverer produkter med fremtidsrettet arkitektur, inkludert utvikling i frontend, backend, mobil, skytjenester, infrastruktur som kode, data science, sikkerhet, UX m.m. Oftest utvikler vi skreddersydde systemer med åpen kildekode-produkter.
  • holder mye foredrag og kurs, og i normalsituasjon reise verden rundt på konferanser, både som arrangører, foredragsholdere og som deltakere.
  • har nerdete og flerfunksjonelle team – hos oss jobber vi på tvers av utvikling, design og strategi (i den rekkefølgen)..
  • er eksperter og spesialister som setter faglig- og personlig utvikling høyt. Alle har 100 fagtimer i året til å kun lære seg nye ting.
  • har ukentlig "after-work" og in-house aktiviteter: Alt fra brettspill, sjakk-kvelder, fredagspils til fotballag, løpegruppe og husband.
  • har gode ordninger og betingelser for våre ansatte samt ålreite kontorer midt i Oslo sentrum.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon eller søk på stillingen. Kontaktpersoner Daniel Horn, ansvarlig for rekruttering i Knowit Objectnet, telefon 90624062, daniel.horn@knowit.no eller Thomas Malt, CTO i Knowit Objectnet, telefon 977 48 504, thomas.malt@knowit.noSted Oslo
Emne Utvikling
Forretningsområde Solutions
Del
Til toppen