Utfordring

Fjordkraft har overtatt  ladestasjoner.no og ønsket å videreføre og forbedre en tjeneste som i flere år har gitt råd og informasjon til elbileiere over hele landet. Hovedfokuset var å gjøre det enklest mulig å planlegge turer med elbil, samt finne nærmeste ladepunkt ved behov underveis.

Løsning

Ladestasjoner.no bruker primært Nobil.no sitt API for å hente ut ladestasjoner og ladeinformasjon. Det ble derfor bygget en integrasjon mot dette API-et, hvor dataene ble optimalisert og bedre tilpasset for web og mobil. I tillegg ble dataene mellomlagret for å sikre oppetid hvis Nobil skulle bli utilgjengelig på grunn av nedetid. Videre ble dataene gjort tilgjengelig gjennom et eget API på ladestasjoner.no, som er en EPI-basert løsning. Dette API-et betjener både kartløsningen på nettsiden og appene. Selve appen var først tiltenkt å være en såkalt «Xamarin»-app med et «webview» mot kartløsningen på websiden for å spare tid. Men etter nærmere undersøkelser og testing fant vi ut at det var bedre å lage enkle «native»-apper for hver plattform. Mye av arbeidet var allerede gjort i API-et vårt og både Android og IOS har solid kartstøtte. Derfor kunne vi utvikle disse appene uten å bruke mye tid på det.

Resultat

I denne leveransen har Fjordkraft fått en app som viser alle ladestasjoner for elbiler i Norge og Finland, mange i Sverige og noen i Danmark. Den kan tilpasses biltype, tilgjengelighet og ladetyper. Appen viser sanntidsstatus (ledig, opptatt eller feil) for alle ladepunkt som støtter dette. I tillegg får brukere vite avstand og veibeskrivelse til en ladestasjon. Dermed er alt tilrettelagt for en god elbiltur!

Til toppen