Bilde av en iPad med RiksTV Junior som viser Nickelodeon

Utfordringen

Siden RiksTV’s juniorapp lanserte september i 2014 har den trengt en større oppgradering av underholdningstilbudet. Målet var å tilby mer innhold fra flere kanaler med mulighet for å kunne se tv direkte. I tillegg var ønsket at appen skulle gi mulighet til å skreddersy innholdet til brukerne samtidig som var enkel, intuitiv og brukervennlig.

En veldig fornøyd bruker av RiksTV Junior på et nettbrett

Løsningen

Ved hjelp av innsikt fra eksisterende kunder og betagruppene har vi gjort endringer etter ønsker og behov for den nye appen. I tillegg har vi brukt mye av innsikten vi får fra google analytics for å kartlegge bruken. På bakgrunn av dette kommer nå nye RiksTV Junior med flere serier, filmer og to nye TV-kanaler med mulighet for å se tv direkte. Med det eksisterende tilbudet fra SF kids har dette blitt en app for barn fra o til 14 år der Nick Jr. spesielt tilpasses de minste barna, mellom 2 og 6 år, mens Nickelodeon passer for barn opp til 14 år. I tillegg til mye nytt innhold har appen fått utvidet profilmulighet der barna kan å bestemme bakgrunn og favorittavatar.

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?

Barn konsumerer i stadig større grad tv- og videoinnhold «on demand» og på nye plattformer. RiksTV ønsker å møte denne endringen i barnas seervaner gjennom å tilby gode løsninger både for barna og foreldrene. RiksTV Junior appen skal være et univers der barna finner favorittprogrammene sine, samtidig som foreldrene føler seg trygge på at barna ikke finner upassende innhold.
RiksTV er veldig fornøyd med samarbeidet med Knowit rundt design av den nye RiksTV Junior appen, der enkelhet er sentralt for brukeropplevelsen enten det gjelder å finne innhold eller annen funksjonalitet. Knowit har også bistått med inkludering av Google Analytics, noe som gir oss verdifull innsikt om bruk av appen.

Birgitte Seim-Haugen – Produkteier av RiksTV Junior

To svært fornøyde brukere av RiksTV Junior

Resultatet

Prosjektet baseres på smidig utvikling der vi konstant ser på forbedringsmuligheter av appen. Dette får vi fra bruksinnsikt ved hjelp av analyse, betabrukere og brukertester. Vi vil fortsette å kontinuerlig utvide tilbudet til RiksTV’s kunder.

I løpet av 2015 er målet også å oppdatere appen jevnlig med flere store oppgraderinger der kundene blant annet får en bedre player og en foreldrekontroll som er mer tilpasset brukerprofilene.

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?

Til toppen