Knowit skaper trivsel og et godt arbeidsmiljø: Nær 1 million i Norge har fått med seg Knowit sin kontorløsning

Publisert 01 des 2022

I går var Knowit et av de sentrale innslagene på NRK Dagsrevyen og i NRK Sørlandssendinga på TV, samt i ulike digitale NRK flater. Bakgrunnen for det flotte innslaget var at lederne i Knowit Sør fryktet for arbeidsmiljøet da medarbeiderne ble værende på hjemmekontor etter at Covid-pandemien var avblåst. Løsningen ble å skape et spennende arbeidsmiljø og moderne kontorløsninger i samarbeid med de ansatte.

Se NRK innslaget her.


Foto: fra NRK reportasjen som ble sendt i beste sendetid på NRK Dagsrevyen og i NRK Sørlandet.


Involverte de ansatte

Det å skape trivsel på jobben står sentralt i Knowit sin strategi. Selskapet er i kraftig vekst i Norge og har som mål å rekruttere de dyktigste i IT- og konsulentbransjen. I Knowit gjorde de som man ofte gjør for å løse utfordrende problemstillinger for sine kunder.  
– Vi involverte de ansatte og analyserte past-covid og kontor-situasjonen godt, sier markeds- og salgsleder Morten Rosenberg. Deretter kom løsningen med en god porsjon kreativitet og hjelp fra en dyktig interiørdesigner.

Det skjer mye spennende i Knowit. Her kan du melde deg på seminar: Knowit Talks - Krig i Europa - Strategiske og digitale byggeklosser i krisetider


Slik tok Knowit opp konkurransen med hjemmekontoret – og vant!

– Vi forstod at noe verdifullt kunne gå tapt dersom vi ikke fikk medarbeiderne tilbake på jobb. Det handlet ikke om produktivitet, men om verdien i et godt arbeidsmiljø og samhold, sier Morten Rosenberg.

At 80-90 prosent av de ansatte fortsatte med hjemmekontor etter at pandemien var avblåst, kom som en overraskelse på Morten Rosenberg. Medarbeiderne hadde funnet seg godt til rette med å vende tilbake til hjemmekontor etter sine kundebesøk. Ofte opplevde Rosenberg å være nesten alene på kontoret i Kristiansand og Arendal.


Foto: Gode stoler og trivelige møtelokaler bidrar til god stemning, fokus i diskusjoner og kreativitet.


– Vi begynte å gli bort fra hverandre. Noe måtte gjøres for å lokke medarbeiderne tilbake til arbeidsplassen. Den måtte bli mer attraktiv. Svaret ble å transformere arbeidsplassen til et trivelig hjem nummer to, forteller Morten Rosenberg.


Foto: Annette Flood har valgt å jobbe i fred og ro i et av stillerommene, som også har fått et hjemlig preg.


Magisk forvandling

Tilfeldighetene ville at Knowit Sør skulle inn i nye kontorlokaler i sentrum av Kristiansand og Arendal i 2022. Morten Rosenberg og hans lederteam fikk kontakt med en interiørdesigner som kunne hjelpe dem å gjøre arbeidsplassene mer hjemmekoselige.

– Hun fikk frie tøyler til å skape et kontormiljø i som visket ut noen av skillelinjene mellom hjem og jobb. Den oppgaven har hun klart særdeles bra, sier Morten Rosenberg, som stolt viser fram de nye arbeidsplassene til alle som er interessert.

Det første man legger merke til er fargevalgene. Borte er de hvite veggene og den stramme innredningen som ofte preger lokalene til IT-bedrifter. I stedet får myke, varme farger dominere. Sofagrupper med lampebelysning og blomsterdekorasjoner innbyr til avkopling og gode samtaler kolleger imellom. I et eget rom frister et shuffleboard til uhøytidelige konkurranser. En kosekrok med barkrakker og serveringsbord har også fått plass på Kristiansand-kontoret.


Foto: Erling Limm og Sophie Kleiva har funnet seg til rette i sofahjørnet midt i kontorfellesskapet. Morten Rosenberg (foran) sier trivselen på jobb er løftet flere hakk.


Verdien av fellesskap

Resultatene kom raskt sier Morten Rosenberg.

– Vi har fått de aller fleste medarbeiderne tilbake til arbeidsplassen. Noen veksler fremdeles litt mellom hjemmekontor og jobb, og det er helt fint. Det viktigste er at vi har fått tilbake et levende arbeidsmiljø med mennesker treffer hverandre fysisk. Verdien av det kan ikke overvurderes.

Annette Flood jobber som systemarkitekt i Knowit Sør og er tobarnsmor. Hun var blant medarbeiderne som ble vant med hjemmekontor.

– Hjemmekontor var en praktisk og bekvemmelig løsning. Men etter hvert begynte jeg å savne den energien man får av å treffe kolleger ansikt til ansikt. Når bedriften i tillegg har investert så mye i å skape en mer sosial og trivelig arbeidsplass, var det et lett valg å velge bort hjemmekontor flere dager i uken, sier Annette Flood.

Annette Flood tror mange medarbeidere innerst inne lengtet tilbake til en normal jobbhverdag.


Foto: Anette Jørgensen strekker bena i sofaen i hvilerommet og jobber med PC-en på fanget.


– Folk savnet kolleger og de gode samtalene. Teamsmøter og hjemmekontor er vel og bra, men det skjer noe magisk når mennesker treffer hver andre fysisk. De sosiale båndene som utvikles er viktigere enn man tror. Uformelle treff i sofahjørnet kan utløse kreative ideer som øker kvaliteten på det vi leverer, sier Morten Rosenberg og legger til:


Foto: En runde shuffleboard gir avkopling i en hektisk arbeidshverdag. Her ser vi Marius Høy, Johannes Birkeland og Wojciech Jacek Bassara.


– Vi har fått tilbake et levende arbeidsmiljø der folk kommer sammen både faglig og sosialt. Det gjør medarbeiderne våre mer motivert, og Knowit Sør blir en mer attraktiv arbeidsplass for nye medarbeidere.

Her kan du se NRK nyhetssaken.

Kort om Knowit

Knowit er et nordisk konsern med kontorer og kunder innen privat og offentlig sektor, organisasjoner og institusjoner m.m. i Oslo, Bergen, Trondheim, Arendal, Ålesund og Kristiansand i Norge. I alt jobber det 4000 ansatte i selskapet – hvorav IT-rådgivning og systemutvikling er sentralt i selskapets strategi. Ca. 1.000 av de ansatte jobber i Norge. Knowit har virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland og Polen.


Ta kontakt for mer informasjon om Knowit sin kontorløsning.


Foto: Kjell Inge Søreide

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Morten Rosenberg
Markeds- og salgsleder Knowit Sør AS

Til toppen