Illustrasjon av skytjenester

Hva må til for å lykkes med Cloud Analytics

Med høy kompetanse på data og dataanalyse, blir også arbeidet langt mer effektivt og åpner opp for uante muligheter. Vi tror at veien til suksess ligger i automatiserte prosesser under stødig monitorering.

Fisk som svømmer i sjøen

Grieg Seafood - Bruker maskinlæring til å bedre fiskevelferden

Oppblomstring av giftige alger kan oppstå raskt og slå ut store mengder oppdrettslaks. Sammen med Grieg Seafood har Knowit sett på hvordan kunstig intelligens kan brukes til å gi gode prediksjoner for algeoppblomstring for å gjøre mottiltak i tide og sikre god fiskevelferd. 

Knowit har jobbet agilt og tett sammen med teamet i Grieg Seafood gjennom hele prosjektet. Løsningen ble en skybasert modell som predikerer algeoppblomstring opp til syv dager frem i tid på forskjellige lokasjoner. 

Google Cloud-logo

Cloud Analytics + Google

Google har i tillegg til verdens mest brukte søkemotor, også et av verdens mest brukte skybaserte analyseverktøy kalt Google Analytics. GA er et kraftig analyseverktøy som gir deg muligheten til å analysere terrabytes med data på få sekunder. Med Google Analytics-plattformen har du tilgang til alle databehandlingsverktøyene du trenger for å samle inn, lagre, behandle, analysere og visualisere brukerinteraksjonene på din nettside  også på tvers av enheter.    

Google Analytics har en lav brukerterskel for å komme i gang. Alt du trenger å gjøre er å implementere et Javascript på nettsiden som skal overvåkes. Dersom du ønsker mer innsikt i brukeradferden, kan du i tillegg koble på sporingsverktøyet Google Tag Manager. Tross en lav brukerterskel krever det høyt kompetente analytikere for å virkelig få fullt utbytte av data og verktøy. Vi i Knowit har flere GA-autoriserte analytikere. 

Amazon Web Service-logo

Cloud Analytics + Amazon Web Services

Amazon Web Services tilbyr et bredt spekter av skybaserte tjenester og særdeles sterke når det kommer til Cloud Analytics. Tilgjengelig på sekunder og en betal-etter-forbruk modell som dekker blant annet interaktive analyser, big-data prosessering, real-time analyser eller dashboards og visualiseringer av data, gjør AWS til en attraktiv plattform alle bedrifter uavhengig av størrelse. Vi i Knowit følger utviklingen tett, holder oss oppdaterte gjennom sertifiseringer og kursing, slik at vi alltid er i stand til å rådgi deg om de beste valgene for full utnyttelse av dataen. 

Microsoft Azure-logo

Cloud Analytics + Microsoft Azure

Azure tilbyr et svært omfattende bibliotek av skytjenester som til enhver tid hjelper deg med å omsette data til innsikt og verdiskaping. Med en økende mengde data og kompleksitet, øker også behovet for ytelse og sikkerhet når det kommer til dataanalyse. Azure har fått ros for sitt fokus på sikkerhet og med sin fleksible, skalerbare og hybrid-skyløsning er det en komplett analysetjeneste. Azure Data Factory, SQL Data Warehouse og Power BI er bare et knippe av Azure’s komponenter for nyskapende dataanalyse. 

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Stig Olav Rognstad
Kundeansvarlig, Knowit Experience Oslo

Til toppen