Hvorfor jeg valgte Knowit

Publisert 28 apr 2020 Malin Donoso Martnes i Knowit

Etter en stund hos Knowit blir jeg bare mer og mer sikker på at jeg har valgt riktig arbeidsplass for meg. Hva får meg til å tenke det? Det har jeg lyst til å fortelle deg.

Likestilling

Dette er noe som alle IT-bedrifter i hele verden enten snakker om eller ønsker å vise at de er gode på. Svært få gjør det så bra som Knowit.

I løpet av Q4 2019 ble Knowit kåret til Stockholmsbørsens mest likestilte selskap av Allbrightstiftelsen.

Slik jeg ser det har Knowit forstått at likestilling ikke betyr å fremme et kjønn foran et annet, men at alle er like. Det ser jeg flere eksempler på;

  • Vårt bedriftsfotball-lag er åpent for kvinner og menn, selv om det er påmeldt i herreklassen (det finnes ingen mix eller dameklasse).
  • Våre retningslinjer for å skrive stillingsannonser går blant annet på å bruke feminine ord (for menn søker uansett, men kvinner kan bli skremt av maskuline ord, fascinerende!).
  • Alle ledere var i 2019 gjennom kurs for å bli mer bevisst på likestilling.
  • Vi har systematisk rapportering og oppfølging av lønns- og arbeidsvilkår, for å sikre at vi ikke har noen form for utilsiktet og systematisk skjevfordeling. Alder, kjønn og rolle er de viktigste parametrene for sammenligning.


I mitt hode har Knowit forstått at folk er folk og det er det som er på innsiden som er viktig.

Community

I starten av februar organiserte vi (Marius Lind, Guro Faller, Thomas Sandsør og jeg) Power Platform User Group, et event for alle som er interessert i Power Platform og Dynamics 365. Knowit stilte, sammen med Microsoft, som sponsor for eventet. I tillegg deltok CEO Håvard Gundersen i Knowit Experience CRM (For Norge og Sverige) på eventet hele dagen. Jeg har flere ganger sett at ledere i bransjen kun deltar på utvalgte event i regi av Microsoft, for å vise seg fram for andre ledere og ikke for å lære mer om Dynamics, vi ser svært sjeldent disse på våre community-event. Derfor kjente jeg at jeg ble veldig stolt da Håvard sa at han selvsagt hadde lyst til å tilbringe en hel dag for å lære mer om Dynamics og for å bli bedre kjent med miljøet. Han gjør også det samme på Salesforce siden og er genuint opptatt av CRM og hvordan det kan løse hverdagen for våre kunder.

Knowit ønsker å bidra til at CRM miljøet blir større og rekrutterer gjerne unge uten erfaring, kunder som vil bli konsulent og vil ikke bare være enda en aktør som kjemper om de samme kandidatene som alle andre.

Lønnsmodell

Her har Knowit forstått poenget og lagt opp lønnsmodellen fornuftig, på en måte som fremmer samarbeid - vil du vite mer må du spørre!

Teamet CRM

Leder av CRM teamet i Oslo Stine Strandvik har vært i mange år i Knowit og kjenner selskapet og folkene svært godt, noe som er en stor fordel når man skal starte med et nytt område. Det at Knowit består av mange forskjellige AS betyr at man er store sammen, men kan være små når det behøves.

På kontoret er det høy takhøyde og humor er en viktig del av vårt team. Vi tar oss selv lite høytidelig og det er tydelig at personlighet er en viktig faktor i rekruttering så langt.

I dag består teamet på rundt 20 personer med spesialistkompetanse på ulike plattformer, som Salesforce og Hubspot i tillegg til Dynamics 365. Vi skal bli flere ansatte og har et ønske om å bygge en CRM avdeling hvor fokuset er på å lage de beste løsningene for kunden, uavhengig av plattform. Har du lyst til å være med på denne reisen? Ser våre stillinger innen CRM.

Om du har noen spørsmål eller har lyst til å søke skal du ikke nøle med å ta kontakt med meg.

PS: Knowit i Norge har har mange stillinger du kan søke på om CRM ikke er ditt fagområde, men du fortsatt har lyst til å jobbe med oss!

 

Til toppen