Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

CASE

VY

Et felles og mer samlet uttrykk på digitale flater

DESIGN & BRUKEROPPLEVELSE

Vy er en nordisk transportgigant som har flere hundre tusen reisende hver dag. For at hver tur skal være så enkel og behagelig som mulig, ønsker Vy å skape digitale flater som er helhetlige, tydelige, sømløse og imøtekommende. Dette er noe Knowit, sammen med designavdelingen i Vy, jobber hver dag for å oppnå.

Et mykere og mer menneskelig Vy

Løsningen er det digitale designsystemet Spor, som inneholder retningslinjer for visuelt design, ferdigstilte digitale komponenter, dokumentasjon og retningslinjer for bruk. Det er også satt opp nye retningslinjer og design for animasjon og illustrasjon, utarbeidet i samarbeid med illustratøren Magnus Voll Mathisen.

VY-appen på mobil
Komponentoversikt for VY-appen

Ruteplanlegging i VY-appen på mobil
Komponentbiblioteket: Knapper som brukes i VY-appen
Fargepalett for VY-appen

Et felles språk for designere og utviklere

Designsystemet til Vy ble først laget i Figma. Deretter ble det satt opp som en egen nettside, slik at det ble et verktøy som forenklet arbeidshverdagen til både designerne og utviklerne i Vy. Designsystemet definerer et felles regelsett for bruk slik at disse brukes likt av alle, både i arbeidsfiler for designerne og for utviklerne i koden.

Designmaler som brukes til VY-appen

Hva har vi oppnådd?

Spor er under kontinuerlig utvikling og blir stadig utbedret for de ulike teknologiene som brukes i Vys digitale kanaler. Det har allerede ført til et langt mer moderne, helhetlig og uniformt design på tvers av Vys flater. Spor sikrer høyere kvalitet på design og utvikling, samtidig som det gjør Vy bedre rustet for fremtidige krav og regler.

Mona Hvattum

Salgsansvarlig

Knowit Norge