Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

CASE

MILRAB

Vellykket endringsprosess gjennom rekruttering og organisasjonsutvikling

STRATEGI, INNOVASJON & RÅDGIVNING

Milrab er en av de fremste netthandlerne for sportsutstyr, utendørs utstyr og bekledning i Norden. Som syv ganger Gasellebedrift med jevn vekst og anerkjennelser siden 2005, har Knowit hjulpet Milrab med å bli klar til å skrive det neste kapittel i sin bemerkelsesverdige historie – å bli den mest nyskapende og bærekraftige netthandelsaktøren i Norden.

Knowit har levert

Prosjektledelse, støtte i organisasjonsutvikling og endringsarbeid, ledelse av rekrutteringsprosess, støtte i omorganisering og i profesjonaliseringen av HR-funksjonen. 

Forbedring av lønnsomhet og drift

Milrab opererer i et tøft marked og det er behov for en snuoperasjon. På bakgrunn av dette ble det initiert et forbedringsprogram for å bedre lønnsomheten og driften av Milrab. Knowit ble engasjert for å bidra med ekstra kapasitet og kompetanse i dette arbeidet.


Mennesker og kultur som sentralt i endringsarbeid

For å møte kundens behov knyttet til kompetanse, organisering og ansattes engasjement, ble Knowit engasjert for å sikre prosjektledelse og støtte i organisasjonsutvikling og endringsarbeid.

I arbeid med å sette ny ledergruppe og organisasjonsstruktur ledet Knowit rekrutteringsprosessen for en ny CFO, med fokus på kandidatsøk, etablering av rammeverk og maler, og sikring av en ansettelse som harmoniserte med kompetansekrav og kulturelle hensyn.

Videre gjennomførte CEO en omorganiseringsprosess hvor Knowit støttet arbeidet og identifiserte behovet for struktur og profesjonalisering av HR-funksjonen. Dette inkluderte innspill og tiltak for å forbedre engasjement og kultur.

To personer på tur som ser utover fjellhmrisonten

Bedre forutsetninger for en krevende markedssituasjon

Resultatene inkluderte en vellykket rekruttering av en CFO og utvikling av maler og rammeverk for fremtidige rekrutteringsprosesser.

Forbedring av team- og organisasjonsutvikling gjennom workshops og etablering av nytt organisasjonsdesign og en definert medarbeiderreise. Dette resulterte i ny innsikt og innspill til prioriteringer for å oppnå strategiske mål og visjon.

Disse effektene etterlater en organisasjon som nå er bedre tilpasset den krevende markedsituasjonen selskapet står i. 

Knowit har levert gode resultater i tråd med våre forventninger, selv i en svært krevende og situasjon med mange endringer. Deres evne til å tilpasse seg skiftende planer og prioriteringer har vært en nøkkelkomponent for suksess. Jeg vil trygt anbefale Knowits tjenester til hvem det måtte være. Deres profesjonalitet og kompetanse har vært avgjørende for å håndtere utfordringene vi stod overfor, og vi er svært fornøyde med samarbeidet.


Håkon Høst Brunsell

CEO Milrab


Maria Nikitina

Salgsansvarlig

Knowit Norge