Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

CASE

22. JULI-SENTERET

Nye ressurser for 22. juli-senteret

SOFTWARE & SYSTEMLØSNINGER

22. juli-senteret lanserte nye nettsider, utviklet av Knowit Experience Oslo, i november 2022. Gjennom 2023 har vi videreutviklet nettsidene og er stolte av å presentere nye digitale læringsressurser og andre elementer for 22. juli-senteret.


Hva er 22. juli?

Mange av dagens skoleelever var ikke født da terroren skjedde. De ansatte ved 22. juli-senteret får ofte henvendelser fra lærere i barneskolen som ønsker ressurser og hjelp med undervisning om det som skjedde 22. juli 2011. Det er også mange foreldre som får spørsmål av barna sine om hva som skjedde, hvordan det skjedde og hvorfor. Disse spørsmålene er vanskelige å svare på. 22. juli-senteret ønsket derfor å utvikle en oversikt, som var tilpasset barn og unge. Her kan barn fra 8 til 13 år lese tilpassede tekster, lytte til opplesning og se barnevennlige illustrasjoner som forteller om hendelsene 22. juli 2011.

Hva er 22. juli.

Illustrasjonene er laget av Simen Gulliksen og Mathilde Lidvang i Melkeveien Designkontor.

Tekstene og lydinnspillingene er produsert av 22. juli-senteret.

Se de nye nettsidene til 22. juli-senteret

Desktop for tjenesten: Hva er 22. juli?

Minnebok og bursdagsblomst

22. juli-senteret åpnet et midlertidig senter i Teatergata 10 i 2020. Her har besøkende kunnet legge igjen en hilsen til minne om 22. juli, de drepte og de som lever videre etter terrorangrepet. Nå er dette også mulig digitalt.

I resepsjonen til det midlertidige senteret setter de ansatte opp en blomst på bursdagen til hver av de drepte. Nå vil bursdagsblomsten også dukke opp på nettsidene, for å minnes de vi mistet.

Minnebok.

Desktop for tjenesten: Minnebok
Desktop av tjenesten: Bursdagsblomst

Utforsk åstedene

Regjeringskvartalet og Utøya oppleves av mange som ganske utilgjengelige steder, både på grunn av byggeaktivitet og avstand. Mange lurer på hvordan disse stedene så ut før terroren. Det får de svar på i denne ressursen.

Utforsk åstedene.

Illustrasjonene er laget av Simen Gulliksen og Mathilde Lidvang i Melkeveien Designkontor.

Desktop for tjenesten: Utforsk åstedene

Mona Hvattum

Salgsansvarlig

Knowit Norge