Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

CASE

STORE ENSO

En skreddersydd klimarapporteringsløsning for Stora Enso

BÆREKRAFTSTJENESTER

Stora Enso er et av de første selskapene som implementerte den nye løsningen for bærekraftsrapportering, Microsoft Sustainability Manager, fra og med deres Packaging Solutions-divisjon. Løsningen gjør det mulig å spore, analysere og forbedre divisjonens klimainitiativer knyttet til Stora Ensos konsernstrategi. Sammen med Knowit ble løsningen implementert og utviklet utover standardfunksjonene for å passe Stora Ensos kvalitetskrav.

UTFORDRING

Implementere en klimarapporteringsløsning for en bærekraftsmoden organisasjon

Selskapet for fornybare materialer Stora Enso er et svært modent selskap innen bærekraftsarbeid som holder hver del av selskapet ansvarlig for sine handlinger. Packaging Solutions-divisjonen så et behov for en løsning som støtter måling, rapportering og å ta effektive beslutninger nå og i fremtiden for å leve opp til de ambisiøse målene satt av Stora Enso-konsernet.  

Divisjonen hadde de nødvendige dataplattformene og en strategisk retning for bærekraftsrapportering, noe som gjorde Microsoft Sustainability Manager (MSM) til et passende valg. Implementeringen krevde en partner som er både digitaliserings- og teknologikyndig i tillegg til å ha kompetanse på bærekraftsområdet, og oppdragsgiver valgte Knowit som partner for vinnende kunnskap på de utvalgte områdene. 

Nøkkelmål for implementeringen var automatisering av datainnsamlings- og rapporteringsprosessen, strømlinjeforming av hele prosessen i karbonutslippshåndtering og gi sanntidsdata og funksjonalitet for avgjørende bærekraftige handlinger.


LØSNING

Microsoft Sustainability Manager ble implementert i et felles arbeid

I den første fasen av prosjektet ble Microsoft Sustainability Manager implementert for to av Stora Enso Packaging Solutions produksjonsenheter. Å starte i det små var en god tilnærming for å implementere en ny løsning for å få løsningen til å fungere optimalt før den skaleres til flere produksjonsenheter i fremtiden.  

Implementeringen ble gjort i tett samarbeid mellom kundens utslipps- og datavarehuseksperter, Knowits data- og bærekraftseksperter og støtte fra Microsoft.  

Knowit ga ekstra verdi for kunden i å takle hverdagslige utfordringer og prosesser effektivt ved å veilede "the DevOps way of working" for kunden og ved å styrke kundens veletablerte kunnskap om bærekraft ytterligere.

Nærbilde av en person som kaster emballasje til resirkulering

RESULTAT

En skreddersydd løsning for spesifikke behov utover direktivet

Knowit tilførte betydelig verdi ved å tilpasse MSM-løsningen til Stora Ensos behov, og sikre at implementeringen var effektiv og fokusert, og dermed sparte tid og holdt budsjettet. Knowit automatiserte også rapportering, slik at Stora Enso kunne konsentrere seg om virkningsfulle klimahandlinger i stedet for manuell rapportering. 

Sømløst samarbeid mellom Stora Enso og Knowit, forsterket av kontinuerlig kommunikasjon med Microsoft, muliggjorde den perfekte tilpasningen av den nye løsningen for Stora Enso Packaging Solutions. Dette teamarbeidet sikret full prosjektforståelse og klar synlighet av resultater. 

Bærekraftsrapportering skal aldri bare handle om rapportering – det handler om å redusere utslipp og virkelig kjenne til dataene dine for å ta gode beslutninger. Det er nettopp dette som kan oppnås med tverrfunksjonelt samarbeid, dyptgående kunnskap om bærekraft og de riktige verktøyene, som for eksempel MSM.

Kombinasjonen av dyp kunnskap innen både klimarapportering og Microsoft-løsninger gjorde Knowit til den perfekte partneren for oss i Stora Enso Packaging Solutions. Siden vi selv er et selskap med dyp kunnskap i saken, stilte vi ekstremt høye krav til denne løsningen, og Knowit hjalp oss til neste nivå. Vi satte pris på at Knowit var en svært aktiv, problemløsende partner, og implementeringen var usedvanlig smidig. Nå er vi forberedt på fremtiden, med fokus på handlinger fremfor rapportering.


Malin Johansson, Sustainability manager, Climate and LCA

Stora Enso

Stora Enso Packaging Solutions er kjent for våre høye standarder og høye ambisjoner når det gjelder bærekraft, og vi ønsker å være nummer én emballasjepartner for merkevarer med høye klimaambisjoner. Investering i MSM vil sikre at vi kan levere et kvalitetsprodukt med lavere fossile utslipp i fremtiden, og sikre vår plass i markedet.


Anna Bergquist, SVP BU Central & Northern Europe

Stora Enso


Store Enso

Stora Enso utvikler og produserer løsninger basert på tre og biomasse for en rekke industrier og bruksområder over hele verden, ledende innen bioøkonomi og støtter kundene deres i å møte etterspørselen etter fornybare miljøvennlige produkter. Ansvar for naturen og samfunnene der de opererer underbygger deres tilnærming i alle aspekter.  

Dette leverte vi   

  • Dataplattformer
  • Microsoft Sustainability Manager
  • ESG-rapportering

Vil du vite hvordan vi kan hjelpe deg?

Ta kontakt så hører du fra oss!

Maria Nikitina

Salgsansvarlig

Knowit Norge