Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

PRESSEMELDING

Knowit og EcoOnline inngår partnerskap innen ESG og bærekraft i Norden

IKKE-REGULERENDE

EcoOnline, en ledende leverandør av programvare for HMS, bærekraft og kjemikalier, inngår strategisk samarbeid med Knowit for å hjelpe bedrifter i hele Norden med å digitalisere arbeid knyttet til ESG og bærekraft.

EcoOnline og Knowit er begge store aktører innen bærekraftsarbeid, og sammen vil de tilby helhetlige løsninger som kan hjelpe bedrifter i hele Norden med bærekraftsdata gjennom hele verdikjeden.  Løsningen som tilbys, oppfyller EUs direktiv om rapportering av samfunnsansvar (CSRD), og er skreddersydd for å møte behovene til både mellomstore og store selskaper i hele det Nordiske markedet.

Stortingsvedtak markerer viktig utvikling i bærekraftsrapportering

I juni 2024 vedtok Stortinget at EUs bærekraftsdirektiv skal innlemmes i norsk lov.  I løpet av de neste tre årene må rundt 45 000 selskaper overholde de europeiske standardene for bærekraftsrapportering (ESRS), og det er derfor viktig å effektivisere rapporteringsprosessen for å sikre at dokumentasjonen er klar for revisjon. Partnerskapet tilbyr en komplett løsning for etterlevelse av CSRD, inkludert dobbel vesentlighetsanalyse, strukturert datainnsamling, avanserte beregningsmodeller og komplette rapporteringsmoduler for blant annet klimaregnskap.

"Ved å integrere de beste digitale løsningene i klassen med ledende konsulenttjenester, leverer EcoOnline og Knowit reell forretningsverdi for våre nordiske kunder. Kundene våre kan jobbe mer effektivt, oppfylle sine lovpålagte forpliktelser og nå sine bærekraftsmål, kommenterer Gareth Palmer, SVP Channel Partnerships & Alliances, EcoOnline. "Partnerskapet vårt skaper nye muligheter for samarbeid og gir oss økt tilstedeværelse på tvers av alle bransjer i Norden."

Styrket systemstøtte med funksjonalitet i fokus kombinert med ekspertise

EcoOnlines ESG-plattform er verdsatt for sin brukervennlighet, transparente beregninger, omfattende data om utslippsfaktorer og den høye kompetansen til utviklerteamet, som tilpasser plattformen til ulike standarder. EcoOnline har nylig lansert en spesifikk programvareløsning for CSRD, noe som styrker markedstilbudet til organisasjoner som trenger systemstøtte for bærekraftsrapportering.  

Knowits konsulenttjenester utfyller EcoOnlines programvareløsninger ved å tilby ekspertise innen standarder, rapporteringspraksis og digital transformasjon. Knowits tjenester dekker hele bærekraftsreisen som selskaper i Norden nå må gjennomføre. Dette inkluderer strategier rundt datainnsamling, implementering av CSRD og dobbel vesentlighetsanalyse, til fastsettelse av miljø- og bærekraftsmål, utvikling av handlingsplaner for klima- og miljøprosjekter, konsekvensanalyser og rådgivningstjenester om transformasjon og implementering.  

Carl Lindesvärd, Senior Sustainability Specialist i Knowit, legger til: "Knowits partnerskap med EcoOnline styrker vårt digitale tilbud og tilfører viktige verktøy til våre kunders systemstøtte for å møte de økende kravene til åpenhet og presisjon i bærekraftsrapportering og datahåndtering. Vi gleder oss til å samarbeide og hjelpe kundene våre med å navigere i kompleksiteten i ESG-rapporteringen."  

 

Vil du vite hvordan vi kan hjelpe deg?

Ta kontakt så hører du fra oss!

Maria Nikitina

Salgsansvarlig

Knowit Norge