Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

NYHET

Vi lager teknologi som kan redde liv

Team Knowit plukket ut som eneste norske representant i 10TOGO Thinkathon, "Project: World Rescue".

I februar i år arrangerer Volkswagen, Microsoft Tyskland og FN en konkurranse kalt «Project: World Rescue». Det er kun 10 år igjen for å nå FNs bærekraftsmål og hensikten med dette initiativet er å etablere en plattform som kan drive frem datadreven innovasjon som hjelper oss å nå målene.

«Å utrydde fattigdom, utrydde sult og stoppe klimaendringene er bare noen av de 17 bærekraftsmålene som er utarbeidet av FN. De skal bli virkelighet innen 2030 og for at dette skal lykkes, trenger vi alle gode idéer og engasjerte individer.» 

En slik utfordring liker vi i Knowit veldig godt, og sammen med vår samarbeidspartner Aventi sendte vi inn forslag til løsning og søknad om å få være med. Vi valgte ut Bærekraftsmål 3 God Helse og livskvalitet, og vår løsning skal bidra til Mål 3.6 - Redusere trafikkskader og dødsfall.

Vi vil lage en løsning som forutser trafikkulykker! Ved å samle inn datasett fra tidligere ulykker og bruke dem til å trene en kunstig intelligens, vil vi ha mulighet til å predikere når trafikkfarlige situasjoner vil oppstå. Løsningen kan bruke denne kunnskapen til enten å sende ut advarsler eller til å endre trafikkmønstre løpende ved for eksempel å sette ned fartsgrensen eller styre trafikklysene.

Team Knowit Norway er valgt ut som eneste norske deltaker i konkurransen. 80 lag fra hele Europa søkte, og vi ble kvalifisert som 1 av 20 lag som skal få presentere sin løsning foran juryen 26. februar. Premien er 150.000 Euro som skal brukes til å realisere løsningen.  Fra Knowit stiller 3 utviklere og vi har med oss en partner fra Aventi. Selv om vi ikke skulle vinne konkurransen så er dette likevel er påminnelse om at vi er langt framme i Norge når det gjelder innovative løsninger innen fremtidens mobilitet.

Christian Martinsen

Kommersiell direktør

Knowit Norge