FjordTours har helt siden 1982 tilbudt reiser og opplevelser i fjord-Norge, inkludert klassikere som Norge i et nøtteskall® og Sognefjorden i et nøtteskall®. Selskapet er i dag en av de ledende leverandørene av reiseopplevelser og turpakker på Vestlandet, først og fremst rettet mot individuelle reisende.

 

I løpet av det siste tiåret har FjordTours vært gjennom en sterk digital transformasjon. Knowit utviklet og designet nye nettsider til selskapet i 2015. I 2016 startet arbeidet med å lage et helt nytt og skreddersydd online bookingsystem tilpasset selskapet, som er eid av reiselivsaktørene NSB, Fjord1, Tide og Aurland Ressursutvikling.

FjordTours, som til da hadde benyttet NSBs bookingsystem, sto i praksis overfor to valg: Velge et massivt system som kunne løse alt, eller bygge en moderne servicearkitektur bestående av en rekke mindre komponenter i en arkitektur av mikrotjenester. Valget falt på det siste. 

 

Sammen med FjordTours har Knowit utviklet en IT-infrastruktur bestående av mikrotjenester. Prosjektet har ikke har noen klar start- eller sluttdato, men i likhet med sine internasjonale konkurrenter utvikles og forbedres systemet kontinuerlig.

Knowit har bistått både med rådgivning, prosjektledelse, utvikling og design, og jobber fortsatt med å sikre at FjordTours forblir en preferert leverandør av reiseopplevelser i Fjord-Norge.

Til toppen