Utfordring

Nasjonalmuseets digitale tilstedeværelse skal ikke bare fungere som en informasjonsflate og del av opplevelsen av det fysiske museet, den skulle også formidle digitale opplevelser av kunst til publikum over hele landet. Opplevelsen av museet, både i digitale og fysiske kontaktflater skal oppleves som helhetlig og sømløst mot publikum uavhengig av systemer og intern organisering.

Nasjonalmuseet

Løsning

Rammeavtalen med Knowit omfatter leveranser som nye nettsider, samling på nett og mulighet for publikum til å lage egne samlinger i Nasjonalmuseets digitale samling, i tillegg til integrasjoner mot samlingsforvaltningssystem, fotoarkiv (Fotoweb), digitalisering av ny grafisk profil og rådgivning innen digitale valg og utforming av en helhetlig publikumsreise med tjenestedesignsmetodikk. Under rammeavtalen har Knowit også bidratt til etablering og innføring av Hubspot som nytt CRM og markedsførings-system.

 

Resultat

Nettstedet er et resultat av et nært samarbeid med Nasjonalmuseet som engasjert og dedikert oppdragsgiver. Foreløpige analyser viser at nettstedet er tatt aktivt i bruk og bredden av den digitale samlingen har blitt godt mottatt av kunstforum og media.

 

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Stig Olav Rognstad
Kundeansvarlig, Knowit Experience Oslo

Til toppen