Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

ARTIKKEL

Knowit Academy – For å styrke og utvikle våre medarbeidere og kunder!

Forrige uke gikk startskuddet for årets Academy, og med en vedvarende ambisjon om å bli bransjeledende innen intern kompetanseutvikling, reflekterer årets program denne visjonen.

Knowit Academy ble først etablert i 2017 og er Knowits interne kompetansehevingsprogram. Målet er å tilby det mest utviklende og givende kompetanseutviklingsprogrammet blant norske teknologibedrifter. 

I år skal 63 ansatte og kunder delta på Academy og utdanningsprogrammet strekker seg over 10 måneder og består av 4 ulike utdanningsprogram. Programmene i år inkluderer Teknologi, Praktisk Personalledelse, Skysertifiseringer, samt et nytt tilskudd til årets program er et eget Data og AI program. 

- Vi er veldig stolte av å kunne lansere et nytt program i år som inneholder en solid innføring i Dataplattformer og Generativ AI. Deltagerne vil gjennom teori og praksis lage sine egne språkmodeller (LLMs) og trene på å skrive gode spørringer (Prompt Engineering) mot både ChatGPT og sine egne modeller. De vil bygge sin egen dataplattform ved å bruke Databricks, et av de mest brukte verktøyene for å behandle data på skyplattformene i dag. Kurset vil også gi en eksponering til problemstillinger rundt etisk og ansvarlig kunstig intelligens (Responsible AI), noe som er svært viktig for å forstå bedre hvilke konsekvenser bruk av Generativ AI har, forteller Øyvind Eikeland, ansvarlig leder av Academy

Kontinuerlig læring er nøkkelverdi for oss  

Utdanningsprogrammet er skreddersydd med omfattende pensum som dokumenteres gjennom anerkjente sertifiseringer. I år er det hentet inn hele 25 forelesere, både interne eksperter og eksterne forelesere og kursholdere, hvor flere er anerkjente, verdensledende praktikere og forskere.   

- Vi har økt bruken av interne eksperter til å holde foredrag som en del av Knowit Academy i år og programmene er tilpasset spesielt for å dekke Knowits kompetansebehov. Videreutdanning bidrar til å løfte og styrke selvtilliten til de ansatte, og er en viktig komponent i vår satsing på å bygge en intern læringskultur, sier Øyvind.

- Kontinuerlig læring er viktig for oss, både for å tiltrekke oss de flinkeste folkene og for å sikre at vi leverer relevant kompetanse inn i oppdrag hos kundene våre. Med dyktige forelesere og et solid utdanningsprogram åpner vi nye muligheter for våre medarbeidere, slik at de kan utvikle nye ferdigheter og bruke disse ferdighetene til å utgjøre en forskjell for Knowit, våre kunder, samarbeidspartnere og samfunnet som helhet, avslutter Øyvind.

 

Jan Henrik Gundelsby

Head of R&D

Knowit Norge