16 talenter klare for framtiden

Publisert 09 des 2021

Denne høsten har 16 nyutdannede fått en pangstart på arbeidslivet gjennom talentprogrammet til Knowit Experience (KX). Med tryggheten programmet gir er de ekstra klare for framtiden.

Blant talentene er både utviklere, designere, analytikere, strateger og markedsførere. Dermed er de fleste av fagdisiplinene i KX representert. Gjennom høsten går de gjennom et skreddersydd program, hvor alt av både faglige og sosiale aktiviteter er planlagt og tilrettelagt. Opplegget er utformet for å gi nyutdannede en trygg overgang til arbeidslivet. Men selvsagt er det også en baktanke: For KX er programmet et viktig virkemiddel i kampen om de beste hodene.

Trygg start

De første ukene er fylt med sosiale aktiviteter, introduksjoner til de ulike delene av selskapet og introkurs for å bli kjent med fagene og de ulike metodene og verktøyene. Dermed legges et grunnlag som talentene tar med seg videre inn i prosjektene de skal løse sammen utover høsten.

– Talentprogrammet har flere hensikter, sier Amund Brandsrud, CEO i KX. – Vi ønsker å tilby nyutdannede et skreddersydd løp for utvikling og læring i kombinasjon med fast stilling fra første dag. Slik får de en bred introduksjon til arbeidslivet de ellers ville gått glipp av ved en mer ordinær oppstart i sin første jobb. Samtidig ser vi at talentene tilfører oss som selskap og våre kunder uvurderlig verdi gjennom nye perspektiver og evnen til å utfordre eksisterende praksis med nye teorier og kunnskap.

Rett ut i kundeprosjekt

Allerede fra uke tre var talentene i gang på et reelt kundeprosjekt. Oppdraget var å utvikle ny nettside for Askeladden & Co. Talentene tok utfordringen på strak arm, jobbet i sprinter med tett oppfølging hos kunden, og fikk strålende tilbakemeldinger.

Ved siden av kundeprosjektet jobbet talentene på flere internprosjekter. Her måtte de som eide prosjektene konkurrere om talentene, som fikk velge hvilke prosjekter de ville jobbe med.

Tett oppfølging av egen mentor

Gjennom hele programmet har talentene egne faglige mentorer. Ordningen er tilpasset det den enkelte ønsker, alt fra ukentlige møter til mulighet for rettledning ved behov. I tillegg ble programmet ledet av tidligere talenter – Emilie Bauck Dynestøl og Martin Kvammen – som visste nøyaktig hva talentene gikk igjennom og kunne være gode støttespillere.

– Jeg leste om Knowit Experience sitt talentprogram på hjemmesiden, og ble overbevist om at dette var et riktig sted for meg å starte arbeidslivet. Og det har høsten bevist. Det sier Regine Lorgen, et av årets talenter, og utdyper: – Gjennom det tverrfaglige miljøet har jeg fått muligheten til å prøve meg på nye fagdisipliner, og samtidig blitt utfordret innenfor mitt eget fag. Læringskurven har vært bratt. I tillegg har samholdet i gjengen på talentprogrammet vært uvurderlig. Vi er mye sammen, både på jobb og utenfor, og har knyttet sterke bånd. Det har virkelig bidratt til å gjøre talentprogrammet til en god erfaring, understreker Regine.

Vi er i gang med å søke etter neste års talenter for 2022. Kunne dette passet for deg? Eller kjenner du noen? Søk da vel.

Dette er årets talenter:

 • Ahmad Bilal Aslam, utvikler fra Universitetet i Østfold
 • Anas Dyab, utvikler fra Oslomet
 • An-Tim Nguyen, designer fra Høyskolen Kristiania og Universitetet i Lisboa
 • Eirik Kvistad, utvikler fra NTNU
 • Håvard Bengtson, utvikler fra Universitetet i Tromsø
 • Ida Solvig, interaksjonsdesigner fra Universitet i Bergen
 • Jon Rafoss, utvikler fra Oslomet
 • Kimia Abtahi, utvikler fra NTNU
 • Kristine Hoff, tjeneste- og interaksjonsdesigner fra NTNU
 • Mats Grøsvik, utvikler fra Oslomet
 • Nora Brask, cloud data-analytiker fra NTNU
 • Phillip Høili, strateg fra NHH
 • Phylis Boateng, designer fra Høyskolen Kristiania og Kingston University i London
 • Regine Lorgen, strateg fra Copenhagen Business School
 • Siv Årsand, interaksjonsdesigner fra Universitetet i Oslo
 • Xander Arntzenius, business designer fra Det Tekniske Universitetet i Delft og Leiden Universitet.
LURER DU PÅ OM VI KAN HJELPE DEG?
Anita Nygård
Avdelingsdirektør Knowit Experience Oslo
Bli kontaktet
Bli kontaktet

Til toppen