Knowit og Høyskolen Kristiania samler krefter i nytt samarbeid

Publisert 30 aug 2023

Digital transformasjon er en av hovedingrediensene i et nytt pilotprosjekt mellom Knowit og Høyskolen Kristiania.

Denne høsten trer Knowit inn i utdanningssektoren.

Sammen med Høyskolen Kristiania har vi skapt to heldagsseminarer for dem som ønsker å forstå hvordan man kan bruke kunstig intelligens, skape innovative digitale strategier, optimere forretningsprosesser eller sikre data og håndtere personvern på en bedre måte.

Heldagsseminarene arrangeres i oktober og november og blir etterfulgt av mikroemner. Fullfører man eksamen her, får man 2,5 studiepoeng.

Bakgrunnen for det felles initiativet er den eksplosive farten i digitaliseringen akkurat nå. Behovet for arbeidstakere med solid digital kompetanse har aldri vært større.

Unik kombinasjon

Teamleder og forretningsutvikler Kristine Pollen Briså ved Høyskolen Kristiania mener samarbeidet kan bli viktig.

-  Hvis norske virksomheter skal kunne gjøre de store omstillingene innenfor det grønne skiftet, bærekraft, teknologi, digitalisering og innovasjon – trenger vi mer kompetanse. Knowit og Kristiania er en unik kombinasjon. Vi tror seminarene knytter teori og relevant praktisk kunnskap godt sammen, sier hun.

- Kristiania har en visjon om å bli arbeidslivets universitet. Vi skal bidra med kompetanse til den enkelte arbeidstaker og virksomhet slik at man kan løse morgendagens krav og utfordringer. Vi tror samarbeidet med Knowit styrker denne visjonen, sier Briså.

Også direktør i Knowit Dan Vigeland har stor tro på initiativet.

- Mange ønsker og har behov for faglig oppdatering og påfyll, spesielt når det kommer ny teknologi og nye problemstillinger innenfor digitalisering. Man er ikke ferdig utlært når man begynner i arbeidslivet, og dette er et tilbud for å skape livslang læring. Partnerskapet med Kristiania er en viktig forsterkning av det lange samarbeidet Knowit har med aktører innen akademia, sier han.

Braker løs i høst

De to seminarene arrangeres i oktober og i november og er åpne for alle.

Du kan lese mer om dem her.

 

Til toppen