Knowit og Torvet 10 rigges for Arendalsuka: Skal arrangere 14 debatter i Knowit sine lokaler på fire dager

Publisert 08 aug 2023 Christer Kjellesvig ifm Arendalsuka. Foto NTB

Arendalsuka nærmer seg med stormskritt og Knowit forbereder seg på storinnrykk til Sørlandet neste uke. De fulgte oppfordringen fra arrangementskomiteen bak Arendalsuka og har samarbeidet for å fylle Knowit-Sør sine lokaler med debatter. Mer enn 100 personer fra ulike selskaper er på plass for å avvikle de 14 debattene i Knowit-lokalene.

Hektisk og innholdsrik uke: – Fjoråret ga mersmak. Derfor gir vi gass og gjør det enda større i år – både med fem egne debatter, ni eksterne debatter i lokalene våre og langt flere ansatte på plass. Det er en ingen tvil om at Knowit vil sette farge på Arendal i uken som kommer, forteller Christer Kjellesvig, som leder et av Knowits mest sentrale teknologimiljøer i Oslo, og er ansvarlig for Arendalsuka.

– Gjennom å samarbeide som Arendalsuka utfordret oss på i vinter når de presenterte planene for årets arrangement har vi fått mange nye relasjoner og arbeidet godt sammen for å planlegge for årets arrangement, sier Christer Kjellesvig.

Knowit skal gjennom debattene dekke et bredt spekter av temaer, med alt fra kunstig intelligens sammen med Microsoft, Ruter og Computerworld, til nasjonal digitaliseringsstrategi med blant annet Digitaliseringsdirektoratet, Skatteetaten og IBM Norge. Felles for debattene er digitalisering av morgendagens Norge.

Allerede mandag 14. august går startskuddet når Knowit inviterer til debatten «Hva kan dere oppnå når det fysiske og digitale blir ett?». Her utgjør Morten Goodvin, Professor AI og Chief Scientist i UiA og AI Experts AS, sammen med Arnt Aske, leder Smart Factory og CEO i Knowit og AI Experts, Kristoffer Sand, Mekatronikk Scientist i Knowit og Trygve Andre Olsøy Solberg, AI Scientist i Knowit, et sterkt panel.

Tirsdag fylles Knowit-lokalene opp med eksterne arrangementer, før det på onsdag blir debatt om hvordan IT og digitaliseringsbransjen kan bidra til å gjøre Norge raskere sirkulært. Debattleder Paul Chaffey vil lose panelet gjennom en diskusjon omkring hvordan digitaliseringsrådgivere og kunder kan bidra til en bedre samfunnsutvikling. De andre paneldeltakerne er Mali Hole Skogen, teknologi- og bærekraftsdirektør i IKT Norge, Ann-Kristin Ytreberg, adm. direktør, Stiftelsen Miljøfyrtårn, Sigri Sevaldsen, bransjedirektør teknologi, Virke Vekst, Knut K. Bjørgaas, direktør landsdivisjon, Kartverket og Torkil Vederhus, generalsekretær i MDG – i tillegg til statssekretær Kjersti Bjørnstad (Senterpartiet) fra regjeringen og Klima- og miljødepartementet.

Nasjonal digitaliseringsstrategi og AI

Torsdagen blir en innholdsrik og svært spennende dag, med topptunge paneler. Klokken 10.00 skal Frode Danielsen, direktør for Digitaliseringsdirektoratet, og Jørn Leonhardsen,  IT-direktør i Skatteetaten, representerer det offentlige, mens Gjermund Lanestedt og Hans-Henrik Merckoll, fra henholdsvis Capto AS og IMB Norge, vil representere næringslivets perspektiver. Tidligere statssekretær i 8 år i Erna Solberg sine regjeringer, Paul Chaffey, skal lede panelet.

– Dette tror vi er blant de mest spennende debattene å få med seg i vår bransje i Arendalsuka. Spesielt for digitale ledere og teknologientusiaster, politiske aktører og ledere med stort ansvar for å skape økt effektivitet i samfunnet gjennom å legge til rette for og videreutvikling av nasjonens digitale byggeklosser, sier Christer Kjellesvig.

Senere samme dag skal Knowit, i samarbeid med Microsoft, diskutere hvorvidt EUs Digital Decade og den tilhørende AI-forordningen, blir en tvangstrøye for fremtidens muligheter innenfor kunstig intelligens, eller om det tvert imot er et nødvendig verktøy. Arne Joramo fra Computerworld skal lede debatten. Med i panelet er direktør for myndighetskontakt i Microsoft Norge, Kristine Beitland, som også kommer med erfaring som direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd og har jobbet 16 år i politiet. I tillegg er Terje Storhaug, IT Direktør i Ruter på plass, sammen med Drenusha Suka og Elise Tschudi Dahl, begge juridiske konsulenter i Knowits Cybersecurity and Law-avdeling.

 

Debatter som gjennomføres hos Knowit i Arendal: 


 Mandag kl 12:00

 Cybertrusselen: Hvordan overleve på den digitale   slagmarken?  Netsecurity AS
Mandag kl 15:00 Hva kan dere oppnå når det fysiske og digitale blir ett?  Knowit
Tirsdag kl 10:30 Hydrogen kommer! Hvilken kompetanse har vi og hvilken trenger vi?  GCE Node
Tirsdag kl 12:30 Et todelt digitalt Norge – når næringslivet henger etter Digital Innovation Hub Oceanopolis
Tirsdag kl 14:30  Kommunar for levande lokalkultur Noregs Ungdomslag
Onsdag kl 08:00 Topplederdebatten 2023 – Tillit i toppetasjene E24/FutureBoards

Onsdag kl 11:30

Mobilitet til lunsj Knowit
 
 Onsdag kl 12:30

 Nullutslipp på Fornebu 2027, hvordan kan digitale løsninger hjelpe oss? Knowit
Onsdag kl 14:00 Hvordan kan IT og digitaliseringsbransjen bidra til å gjøre Norge raskere sirkulært? Knowit
Onsdag kl 16:30 Digitale liv – hva er prisen vi betaler? Digital Innovation Hub Oceanopolis
Torsdag kl 10:00 Nasjonal digitaliseringsstrategi: Er det offentlige i stand til å utvikle de digitale tjenestene? Knowit
Torsdag kl 12:00 Næringslivet og menneskerettigheter – Should they stay or should they go? Nobel Peace Center, Rafto Foundation for Human Rights, FutureBoards AS
 
 Torsdag kl 15:00

  Blir AI forordningen en tvangstrøye eller er det et nødvendig verktøy?  Knowit
Torsdag kl 16:30 Hvorfor går fødselstallene ned? Legger helseforetaket til rette for differensiert fødselsomsorg? Den norske jordmorforening

Foto NTB

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Christer Kjellesvig
Director at Knowit
Bli kontaktet
Bli kontaktet

Til toppen