Knowit utviklet løsningen som sikret avstand på kontoret

Publisert 19 okt 2020 Bookit – løsningen Knowit utviklet

Vi lever fortsatt i en tid der vi ikke kan være altfor mange på plass samtidig i på kontoret. Men mange av oss ønsker likevel muligheten til å komme inn på kontoret noen dager i uken, for møter eller for å samles som team. Men hvordan kan man sikre at det ikke er altfor mange på kontoret samtidig? Knowit Experience i Bergen utviklet løsningen som ga svar på alle spørsmålene.

For å unngå at altfor mange kom på kontoret i Bergen ble de 200 medarbeiderne bedt om å booke plass i forkant i et Excel-ark. Bare 50 personer fikk være samtidig på kontoret, for å sikre sosial distansering og sikre seg mot smittespredning.

– Mange opplevde at Excel-arket var lite brukervennlig, og det var også vanskelig å forstå hvilken kontorplass man hadde booket den aktuelle dagen. Det var enkelt og greit ingen god plattform for å løse oppgaven, sier prosjektleder Camilla Kjeseth ved Knowit i Bergen.

Alternativ løsning ble en suksess

Man vurderte en alternativ løsning som kunne gjøre booking av kontorplasser lettere for dem som ønsket å komme på kontoret, og som også kunne vise hvilke plasser som sto ledige. Samtidig kunne det gi en fullstendig oversikt over hvor mange som var på plass samtidig – for å sikre sosial distansering, og for å sikre at medarbeiderne kjente seg trygge.

– Ettersom flere savnet å være på kontoret, så vi en verdi i å kunne utvikle en smidig løsning for å booke kontorplasser, som samtidig kunne gi oss oversikt over at ikke for mange var på plass samtidig. Som sagt, så gjort, og våre designere og utviklere laget appen med prosjektnavnet ”Bookit”, en løsning som viser hvor det er tilgjengelige pulter, og også viser hvilke arbeidsstasjoner som er booket. Løsningen har slått veldig godt an hos våre ansatte. Fremover kommer vi til å utvide løsningen med booking av parkeringsplass for dem som har behov for det, sier Camilla Kjeseth, prosjektleder for Bookit.

I starten var løsningen kun tenkt til internt bruk i Bergen, men man så ganske raskt at det var interesse både ved andre Knowit-kontorer og i selskaper utenfor huset, både i inn- og utland. Flere selskaper har tatt kontakt og er interessert i en liknende løsning.

– Fra vi startet på arbeidet til vi hadde en ferdig løsning klar, gikk det kun tre uker, noe som er veldig kjekt når vi først jobbet med en utfordring som var her og nå, sier Caroline Wågsæther, UX-designer for løsningen i Knowit.

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Stig Olav Rognstad
Kundeansvarlig, Knowit Experience Oslo

Til toppen