Knowits bidrag War on Cancer vinner pris i SAS Global Forum Hackathon

Publisert 08 jun 2021 The team behind War on Cancer celebrating

SAS Global Hackaton er et innovasjonsevent som i starten ble arrangert i Norden, men som i år har tatt steget videre til å bli et globalt event. I år var det et tusentall engasjerte påmeldte deltagere verden over. Knowit sitt bidrag War on Cancer vant den globale prisen i kategorien startup.

SAS Global Hackaton er et innovasjonsevent som tiltrekker deltagere fra hele verden. Målet er å utvikle og løfte frem innovative teknologiløsninger på utfordringer som kan løses gjennom dataanalyse og AI.  

I årets hackathon var det med deltakere fra over 70 land. Disse hadde bakgrunn fra næringsliv, akademi, offentlig sektor og ideelle organisasjoner. Under hele 2021 har det vært mulig å sende inn bidrag i henholdsvis tre globale kategorier/innovasjonsspor:  

  • Data for Good (samfunnsnyttige og humanitære løsninger)
  • Industri (bransjespesifikke løsninger for helsevesen, offentlig sektor,  tilvirkende industrier, detaljhandel, bank og finans, jordbruk, samt sport)
  • Startup-firmaer (kombinerer idéer med entrepenørskapfor å skape innovative  og praktiske  applikasjoner for markedet og samfunnet)  

Finalen ble holdt den 18.mai  der  de tre vennende bidragene i de globale kategoriene ble presentert. Knowit sitt bidrag War on Cancer stod sterkt i konkurransen og tok med seg den ærefylte seieren.

Løsningen til Knowit sitt vinnerbidrag, kan med hjelp av maskinlæring og prediktiv analyse bidra til å forebygge og forutse psykiske lidelser i forbindelse med kreft på et tidlig stadium. Hensikten er å skape nærmere og bedre støtte for de som på en eller annen måte lider av sykdommen. Dette gir større mulighet til å behandle psykiske problemer før de oppstår.

 - Alt for mange lider dessverre på en eller annen måte av kreften. En kreftreise påvirker både den fysiske og mentale helsen, noe som ofte leder til psykiske lider på ett eller annet vis. Med War on Cancer ønsker vi å kunne hjelpe mennesker med å få den støtten de trenger, og samtidig hjelpe helsepersonell med å imøtekomme disse menneskene på best mulig måte. Dersom vi kan hjelpe noen med vår løsning kjennes det fantastisk ut, forteller Sebastian Hermelin, en av medgründerne til War on Cancer.

- Vi er utrolig stolte over å få ta imot prisen og samtidig bidra til noe som er viktig, sier Johnny René Jensen, Knowits teamleder for bidraget.    

Juryens argumentasjon for seieren lyder:  

“This is a socially beneficial project that aims to improve the mental health of cancer patients.  It uses a powerful combination of survey, Natural Language Processing, and semantics analytics to assess the mental health. Conversational AI is used to offer an interactive element which is crucial for people in need of support and advice. The problem was well addressed and brought up the sensitive topic of cancer to attract attention and compassion. The way to address the theme was clear, using the necessary technologies to develop the idea.“

 

          

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Ingvar Larsson
CEO Knowit Decision Oslo
Bli kontaktet
Bli kontaktet

Til toppen