Per Wallentin i paneldebatt: Full fart fremover for digitaliseringsprosjekt

Publisert 09 sep 2020

- Mange vi prater med i dag innser at hastigheten på digitaliseringen kommer til å øke i forbindelse med koronapandemien. Noe vi får se på som positivt i denne vanskelige tiden som vi alle går igjennom nå, sa Per Wallentin, Knowits konsernsjef, når han var gjest på Techarenaens innovasjons sofa.

Vi er mange som arbeider på hjemmekontor, og nye arbeidsmåter har vokst frem. Det som skulle ha skjedd gjennom en tiårsperiode av digitalisering, har i stedet skjedd på noen måneder når det gjelder atferd og online. 

Vi er mange som har forandret arbeidsmåter den siste tiden, og jeg tenker at det trengs noe tid for å bygge opp nye vaner. De vanene som vi synes er fornuftige kommer til å følge med oss videre og noen vil forbli, for eksempel kommer vi antageligvis til å reise mindre og benytte oss mer av videokonferanser, slik vi gjør i dag. Vi kommer også til å fokusere mer på å ta vare på hverandre og vår helse, og i stedet redusere statusmarkører som gadgets og reiser. Det blir en økning i kollektivisme i samfunnet, noe jeg tror er positivt. 

 

Fysiske møter er nødvendige for å stimulere til innovasjon og kreativitet

I dag uteblir de aller fleste fysiske møtene, i stedet blir de flyttet til det digitale rommet.

-Nå og fremover kommer vi til å forstå hva vi gjør online og hva vi gjør når vi treffes på en helt annen måte. Hos Knowit har vi sett at effektiviteten har gått opp i forbindelse med krisen. Medarbeiderundersøkelser vi har gjennomført viser at det følger med visse fordeler med denne måten å jobbe på. Vi opplever blant annet en sunnere balanse mellom fritid og arbeid på grunn av mindre reising. Derimot er fremtidsanalyser, innovasjonskraft og kreativitet områder som fungerer dårligere når man arbeider på distanse.

 

Nye digitale tjenester som følge av pandemien

Det finnes en del områder der vi sannsynligvis kommer til å se mange nye innovasjoner som følge av pandemien. Det gjelder for eksempel tjenester innen e-helse, der man både som bedrift og privatperson blir mer villig til å legge inn ressurser og penger fremover. Det var derfor ekstra gøy å se at det var et par av disse som ble belønnet med priser i Techarenaen Challenge (les mer om vinnerne).

Se hele intervjuet med Per Wallentin her.

Til toppen