Knowit støtter UNHCRs arbeid for barn på flukt

Knowit støtter UNHCR og deres arbeid for barn og familier på flukt. Dette gjør vi i fellesskap i konsernet ved å samle inn bidrag til UNHCRs «Educate a child», et prosjekt rettet mot alle barn og unge som er på flukt og derfor ikke har tilgang til utdanning. Gjennom initiativet «Educate a child» får rundt 100 000 barn og unge i 12 land muligheter til skolegang.

Mer om UNHCR

Vi hjelper Wonsa å bli en mer effektiv og digital arbeidsplass

Knowit har et langsiktig samarbeid med organisasjonen Wonsa – World of no sexual abuse – der målet er å skape en effektiv og digital arbeidsplass som innbyr til kommunikasjon og samarbeid. Arbeidet drives frivillig av et team fra Knowit som brenner for å skape digitale arbeidsplasser.

Mer om Wonsa

Med Knowits hjelp lærer barn å lese

Millioner av barn over hele verden kan ikke lese, til tross for at de har gått på skole i flere år. En av årsakene er at mange av dem ikke har tilgang til læremidler. Norad har i samarbeid med Knowit drevet prosjektet GDL, Global Digital Library, som gjør det lettere for barn å lære å lese.

Prosjektet drives og finansieres av Norad, direktoratet for utviklingssamarbeid i Norge. I tillegg til instruksjonsmateriell og informasjonsfilmer har Knowit bidratt med kompetanse og ressurser til å utvikle den teknologiske plattformen, men også den grafiske utformingen.

Mer om GDL

Coding after work – øke interessen for koding

Knowit er en av sponsorene til Coding After Work, Swenug og DevOps ALM - såkalte meetups, interessegrupper, som retter seg mot mennesker med spesiell interesse for koding uansett hvilket prosjekt eller teknologi man jobber med. Vi er med og bidrar med kunnskap innen området, lokaler å samles i samt mat til deltakere under arrangementet. Det spiller ingen rolle hvilket kunnskapsnivå eller alder deltagerne har, alle som er interesserte i koding er velkomne til å delta og utveksle idéer med andre likesinnede innen emnet.

Mer om Coding after work

Sommerskole med programmering for barn

Om sommeren arrangerer vi Codeit, en sommerskole for barn og ungdom i alderen 10–13 år. I løpet av en uke får barna prøve å programmere roboter, lage 2D-spill og nettsider og teste enklere utvikling av apper. De får også mulighet til å lære mer om IT-bruk i praksis – hvordan man kan skape nye bruksområder ved å tilpasse tilgjengelig teknologi, samt hva etikk og moral på nettet innebærer.

For å gi flere barn mulighet til å delta samarbeider Knowit med Programmering utan gränser, som tilbyr flere ledige plasser på sommerskolen. Programmering utan gränser er en ideell organisasjon som fokuserer på områder med sosiale og økonomiske utfordringer, der målet er å inspirere barn til å velge en karriere innen teknologi og IT.

Mer om Programmering utan gränser

Til toppen