Experience har laget Stockholms nye intranett

Publisert 03 jul 2023 Stockholms Stadshus

Knowit Experience har laget Stockholm kommunes nye intranett sammen med Pro4U. Det nye intranettet kommer til å brukes av 45 000 medarbeidere i kommunen – i en moderne løsning basert på plattformen Optimizely.

Stockholm kommunes nye intranett er skapt for å møte alle tenkbare behov som finnes i den store organisasjonen. En utfordring i prosjektet har vært kravet om å håndtere store informasjonsmengder, rettet til ulike brukere med svært forskjellige behov. 6000 medarbeidere som jobber med administrative oppgaver kommer til å bruke plattformen daglig.

Prosjektet har blitt gjennomført i nært samarbeid med kommunen og Pro4U basert på en felles, agil metodikk. Knowit Experience har stått for konsept og design, og har i tillegg utviklet løsningen. Lanseringen er nå i full gang, og allerede første uke hadde 31 000 medarbeidere laget sine egne personaliserte profiler.

– Stockholm kommune har nå fått et nytt og moderne intranett. Det har vært utrolig viktig å bygge det med brukerne i fokus, med robust teknologi og en godt gjennomtenkt struktur, siden vi er mer enn 45 000 medarbeidere som har intranettet som startside og felles samarbeidsflate, sier Anna Klynning, kommunikasjonssjef på Stadsledningskontoret i Stockholm.

Intranettet har god brukervennlighet både når det gjelder interaksjonsdesign og grafisk design. Plattformen oppfyller også høye krav til universell utforming.

– Byens intranett skal håndtere mye informasjon, både fra sentralt hold og ute i de ulike enhetene. Samtidig skal løsningen være tilgjengelig og enkel å bruke for de ansatte. Det er et komplekst oppdrag. Designet skulle være i henhold til byens grafiske profil, være tiltalende for brukerne og skape en helhetlig brukeropplevelse. Men minst like viktig er det at intranettet følger alle gjeldende krav om tilgjengelighet - og er tilpasset både mobil og desktop, sier Mikaela Salomonsson, kundeansvarlig i Knowit Experience Stockholm.

Bli kontaktet
Christina Johansson
Head of Communications
Bli kontaktet
Bli kontaktet

Til toppen