Gir full gass og dobler antall ansatte

Publisert 29 apr 2020

Knowit Sør lar ikke Korona stoppe sin storsatsning på Sørlandet, og fortsetter å rekruttere på tross av usikre tider.

Knowit Sør AS er et datterselskap av konsernet Knowit AS som totalt har over 2700 ansatte i Norden. Selskapet med avdelinger i Arendal og Kristiansand har de siste årene hatt en stabil gjeng med IT konsulenter og prosjektledere, men bestemte seg i fjor høst for at nå var tiden inne til å ta et solid steg videre. Knowit Sør sikter mot å både øke sin leveransekapasitet og utvide tjenestetilbudet. Med et tydelig fokus på intern kulturbygging og kvalitet på dem som ansettes samt aktivt bruk av nettverk, har selskapet lykkes i å tiltrekke seg mange nye medarbeidere og dermed doblet seg i antall ansatte.

Satsningen startet i desember. Eline B.Gulsrud ble ansatt og fikk ansvar for å videreutvikle selskapets gode kultur og samtidig være aktiv i arbeidet med å tiltrekke seg de beste medarbeiderne innen informasjonsteknologi. Med målrettet rekruttering må man med en dobbling av antall ansatte kunne si at man har lykkes. Med en slik vekst må det også legges vekt på å unngå voksesmerter og det er en viktig oppgave for kulturbyggeren Eline. I januar la vi ut flere stillingsannonser med god respons. Selskapet fortsetter å rekruttere innen enkelte fagområder, særlig utviklere med erfaring og høy kompetanse.

«Vi ser vi treffer mange av de gode kandidatene og mange ønsker å jobbe i Knowit. At fem av dem er jenter er vi spesielt stolte av da dette er mannsdominert bransje. Det er krevende å vokse raskt men veldig morro å kunne gi jobb til folk i disse dager. Man kan fort tenke at dette ikke er tiden å satse nå, men vi har tro på at markedet vil trenge et større kompetent miljø i tiden fremover.», sier Eline B. Gulsrud. 

Med seg på laget har vi også fått inn en tungvekter i konsulentbransjen i Morten Rosenberg. Han skal videreutvikle markedsarbeidet og ta Knowit Sør et solid steg videre som konsulentselskap.

Før krisen med Korona var Knowit i sterk konkurranse om de gode IT-ressursene med øvrige tilbydere av rådgivning og utvikling av digitale løsninger på Sørlandet. Nå under Korona-krisen opplever selskapet en noe mindre konkurranse. Med et veldig solid fundament, både økonomisk og i oppdragssituasjon, mener selskapet at man er godt rustet til å fortsette veksten og dermed stå klar til å bidra til at både det offentlige og næringsliv har de rette digitale løsningene for å takle en ny tid.

«Vi stiller høye krav til kompetanse og ferdigheter hos dem vi ansetter og har etablert gode rutiner for å plukke ut de rette folkene med høyt kompetansenivå. For å differensiere oss fra resten av bransjen kombinerer vi høyt kompetansenivå og en særegen og høyt verdsatt kultur», sier Erik Mong.

«God arbeidskultur for meg består av at jeg har det fint på jobb sammen med mine kollegaer og at det er muligheter for utvikling og progresjon i jobben jeg utfører» sier Guro Skår Myre, siste nyansatt

”Vi mener Korona-situasjonen ikke stopper vårt mål om å vokse i Agder regionen og bygge et solid lokalstyrt konsulentselskap”, sier daglig leder Erik Mong.

Vi tar fortsatt i mot dyktige konsulenter og ønsker spesielt personer som kan utfylle vårt persongalleri og gi mangfold velkommen til å søke.

Sitater: Erik Mong, Daglig leder i Knowit Sør; Eline Gulsrud, kulturbygger og rekrutteringsansvarlig; Guro Skår Myre, prosjektleder

Fotograf: Guro Sommer Værland og privat. Foto; Eies av Knowit Sør

Skribent: Eline B. Gulsrud

Bli kontaktet
Erik Mong
Daglig leder, Knowit Sør
Til toppen