Få mer verdi ut av trafikken

De fleste bedrifter bruker mye penger, tid og innsats på å skaffe trafikk til nettstedet sitt - men de færreste legger like mye innsats i å få mest mulig verdi av trafikken.
 
Konverteringsoptimalisering handler om å jobbe systematisk for å øke prosentandelen av brukere på nettsiden som utfører en ønsket handling - eller en konvertering som det gjerne kalles. Det handler i om å gjøre nettstedet stadig bedre for brukeren og stadig mer lønnsomt for bedriften din.
 
Enten målet er å selge noe, samle leads, øke selvbetjeningsgrad eller noe helt annet - så er konverteringsoptimalisering et av de enkleste og mest lønnsomme grepene du kan gjøre for å øke verdien av nettstedet ditt.
Analyse

Analyse satt i system

Konverteringsoptimalisering handler om å sette analyse i system. Man må forstå hvordan brukerne beveger seg på nettstedet og hva som hindrer dem i å utføre det du ville. Analyser danner grunnlag for hypoteser om hvilke grep som skal til for å øke konverteringsraten, og hypotesene kan du så teste ved hjelp av AB-testing.
 
Konverteringsoptimalisering og AB-testing er ikke noe nytt. Selskaper som Google og Amazon har jobbet systematisk med analyse og testing i hele sin eksistens, og metoden ble for alvor kjent da Obamas kampanje i 2008 brukte analyse og AB-testing for å øke antallet donasjonerLikevel har konverteringsoptimalisering enda ikke blitt allemannseie blant norske bedrifter. Men med stadig bedre og enklere verktøy er det få gode argumenter igjen for å la være. 
Vi hjelper deg

Hva vi kan bistå med

Konverteringsoptimalisering er et område hvor du drar nytte av vår tverrfaglige kompetanse, og våre team består blant annet av analytiker, UX-designer, tekstforfatter og utvikler
 
  • Oppsett av verktøy for analyse og AB-testing
  • Analyse og UX-reviews, hypoteseutforming, prioritering og oppsett av testplan
  • Oppsett av AB-test inkludert utforming av testvarianter
  • Heatmapping
  • Innspilling av brukersesjoner
  • Rapportering og analyse av resultater 
  • Implementering av endringer

Hvordan vi jobber

I Knowit tror vi på tverrfaglighet. Teamene som jobber med konverteringsoptimalisering består derfor av strategiske rådgivere, markedsførere, og designere. Alle sertifisert innen sitt spesialistområde. Hver kunde får sine dedikerte ressurser og kontaktpunkt til disposisjon etter avtale. Vi er tilhengere av smidig kommunikasjon, og liker verktøy som Slack, Jira og Trello for planlegging og gjennomføring.

 

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Idun Storm
Head of Sales, Knowit Experience Bergen
Bli kontaktet
Bli kontaktet

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Stig Olav Rognstad
Kundeansvarlig, Knowit Experience Oslo

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Kjersti Hellerud
Sales, Knowit Stavanger
Til toppen