Data management

Verdens datamengde har aldri vært større

Bedrifter blir rikere og rikere på data, og vinnerne er de som klarer å utnytte denne dataen effektivt. Cisco (2018) estimerer at den totale datamengden i 2022 vil være 222 ganger større enn i 2005. Økt bruk av smarttelefoner, elektroniske gadgets, introdusering av 5G og andre teknologiske revolusjoner er bare noen av årsakene til den voldsomme veksten, og det er ingen tvil om dette berører samfunnet; både på makro- og mikronivå. 

Data management

Virksomheter evner ikke å få oversikt over sine data

Mange virksomheter har riktignok vansker med å utnytte potensialet som ligger i data. De evner ikke å få oversikt over hvilke data de besitter, hvilken informasjon som ligger i hvilke datakilder, eller hvordan de ulike datakildene snakker sammen. Dermed er det vanskelig å sikre at dataen er demokratisert, enkel å aksessere, og av høy nok kvalitet til å bli anvendt i organisasjonen. Mangelen på kontroll fører til ineffektivitet og beslutninger som hviler på intuisjon og magefølelse heller enn fakta og statistikk.

Kvinne som strukturerer og modellerer data på en pc-skjerm

God Data Management sikrer optimale datadrevne beslutninger

For at virksomheter skal være konkurransedyktige i den digitale tidsalder er det avgjørende med god Data Management. Det er verdiløst å trekke slutninger fra flotte rapporter og dashbord, dersom datagrunnlaget er ukorrekt. Ved å ha kompatible systemer og datakilder, korrekt datagrunnlag og god oversikt over dette, er virksomheten rigget for å kunne omgjøre data til informasjon, innsikt og optimale datadrevne beslutninger.

 

Vi i Knowit har god erfaring med å få struktur og orden på virksomhetens data. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat hvor vi sammen ser på hvordan vi kan hjelpe deg og din virksomhet.

Lurer du på om vi kan hjelpe deg?
Johannes Sæthre
Manager at Automation & Data Analytics
Til toppen