Robot tegnet på et hvit ark

Er kommet for å bli

Stadig flere bedrifter har de siste årene gått til anskaffelse av sine første digitale medarbeidere ved bruk av teknologi som Robotic Process Automation (RPA) og chatbots. Digitale medarbeidere er programvare som læres opp til å utføre arbeidsoppgaver og utvalgte prosesser på samme måte som oss mennesker. De er ekstremt effektive, og utfører oppgaver feilfritt. Digitale medarbeidere representerer derfor en unik mulighet til å oppnå betydelige tids- og kostnadsbesparelser, i tillegg til økt kvalitet på tjenester.

Tre personer som smiler mens de har et møte

Forteller en viktig historie

Bedriftene som lykkes med å introdusere digitale medarbeidere til deres organisasjon ser ofte umiddelbare resultater. Arbeidsoppgaver og prosesser gjøres automatisk, med minimal menneskelig involvering. Digitale medarbeidere kan imidlertid gjøre mer enn å automatisere tidligere manuelle oppgaver, de samler også data underveis. Data som gir verdifull innsikt i hvordan prosesser og tjenester kan forbedres. Våre erfaringer i Knowit og nyere undersøkelser forteller oss at svært få bedrifter evner å utnytte data fra digitale medarbeidere på en effektiv måte.

Kvinne som har tegnet en lyspære på en hvit tavle

Få full effekt

Automasjon ved bruk av digitale medarbeidere er et viktig digitaliseringstiltak for å frigjøre ressurser og skape verdier. Virkelig verdiskaping vil derimot skje først når man evner å realisere gevinstene ved tidsbesparelser og utnytte data som de digitale medarbeiderne etterlater. I Knowit vet vi at denne dataen forteller en viktig historie. En historie som gir innsikt i virksomhetens prosesser og tjenester, og mulighetene som finnes for å forbedre disse. God bruk av dataen vil derfor være med å sikre at bedriften får full effekt ut av deres digitale medarbeidere, og bidra til at bedriften kan ta bedre datadrevne beslutninger.

 

Vi i Knowit har god erfaring med å få mest mulig ut av virksomhetens digitale medarbeidere. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat hvor vi sammen ser på hvordan vi kan hjelpe deg og din virksomhet.

Bli kontaktet
Truls Petersen
Senior Manager - Automation & Data Analytics
Bli kontaktet
Bli kontaktet

Til toppen