Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

CASE

BILINDUSTRI

Neste generasjon infotainmentsystemer for bilindustrien

PRODUKTER

En av de største bilprodusentene på markedet var klar til å ta neste skritt i utviklingen og møte kundenes behov ved å gi dem muligheten til å personalisere infotainmentsystemene i bilene (IVI) i bilene sine. Som en del av oppdraget har Knowit utviklet den overordnede Bluetooth-løsningen for det nye IVI-systemet basert på sin egen programvare BlueGo, samt utviklet og levert applikasjonen til produsentens Bluetooth-baserte telefoniløsning.

Infotainmentsystemet gir deg umiddelbare oppdateringer

Gjennom infotainmentsystemet i bilen din får du liveoppdateringer om trafikksituasjonen, forslag til beste vei til arbeidsplassen din, og tips om hvor du kan finne en tom parkeringsplass.

Systemet gjenkjenner også favorittmusikken din, som du vanligvis ringer på et bestemt tidspunkt på dagen, og kan fortelle deg hvor du parkerte bilen i tilfelle du skulle glemme det. I tillegg kan du lage et svært personlig tilpasset infotainmentsystem, tilpasset dine spesielle behov.


Oppdraget: Hjelp oss å tilby det beste infotainmentsystemet på markedet

Bilindustrien gjennomgår store endringer i leverandørkjeden av programvarebasert funksjonalitet når det gjelder levering og utvikling, samtidig som kravene til kvalitetsprosesser og IT-sikkerhet av ulike former øker.

For å kunne tilby markedet best mulig funksjonalitet knyttet til infotainmentsystemet, samtidig som det ble levert kvalitet og sikkerhet av høyeste standard, måtte kunden ta et stort teknologisk skritt og utvikle en rekke ulike funksjoner, som Bluetooth og telefoni.

Bluetooth grafikk mobil og bil
Barn som leker med infotainment system i bil

Implementeringen av blueGO har forbedret Bluetooth-løsningen

Prosjektet med å utvikle og utvikle et nytt infotainmentsystem startet i 2020 og fortsetter til i dag, og involverer et stort antall underleverandører. Knowits team fikk en todelt oppgave. En av oppgavene var å lisensiere vår interne programvare, blueGo, for bruk som den overordnede Bluetooth-løsningen i det nye IVI-systemet. Den andre oppgaven var å levere appen for den Bluetooth-baserte telefoniløsningen.

Vårt team på rundt 30 ansatte implementerte funksjonalitet som håndfri telefoni i bilen og avansert synkronisering av telefonkontakter.

Andre forsyningsteam implementerte moduler for lydstrømming fra Bluetooth-aktiverte mediespillere og nettverk for internettforbindelser, alt basert på vår programvare, blueGo.

Vi har også laget og kvalitetssikret en rekke applikasjoner som kommuniserer med en mobilapp via blueGO. Med dem kan brukeren få diagnosedata fra bilen eller veibeskrivelse for kjøring, gange, offentlig transport eller sykling, via GPS og kart.


Løsningen skapte større muligheter for å tilpasse brukerens infotainmentsystem

Med den oppdaterte og ferdige infotainmentløsningen er det nå mulighet for å gjøre flere tilpasninger og forme ditt eget, personlige infotainmentsystem. Basert på sluttbrukerens behov og vaner, vil løsningen huske hvilken rute sjåføren vanligvis tar til jobb, hjelper til med å finne nærmeste tomme parkeringsplass, spiller av favorittmusikken og advarer om trafikkork. Føreren kan velge mellom ulike visninger for infotainmentsystemet, bruke talekommandoer eller samhandle gjennom berøringsskjermen.

Komponentene som ble utviklet og levert utgjør en del av plattformen som skal fungere som fundamentet for IVI-systemene i alle fremtidige biler fra oppdragsgiver. Dette er ment for bruk for å møte sjåførenes behov for et mer tilpasningsdyktig og personlig tilpasset infotainmentsystem.

Mobil i hånd med bluetooth grafikk

Christian Martinsen

Kommersiell direktør

Knowit Norge