Gå til hovedinnhold
Til hjemmesiden til Knowit

CASE

NORWEGIAN AIR SHUTTLE

Norwegian Air Shuttle – Cloud for Marketing

SKYTJENESTER

Knowit har levert Google Analytics 360 tjenester for Norwegian i en årrekke - og bistått med implementering, rapportering og innsikt av bruksmønsterdata på tvers av alle Norwegians digitale flater i hele verden. Ved å kombinere Knowits styrker innen Google Marketing Platform og kraften av Google Cloud har vi tatt Norwegians målrettede markedsføringsmuligheter til nye sky-lag!

Datakilder på tvers av forretningsområder

Norwegian hadde et ønske om å få mer verdi ut av alle sine egne datakilder som finnes på tvers av forretningsområder. Disse dataene var tidligere silobasert – og det var ingen enkelt måte å ta disse i bruk i markedsføring og innsiktsarbeid. Norwegian ønsker å treffe kundene i de rette øyeblikkene med det riktige budskapet i sin digitale markedsføring.

Folk på en flyplass som sjekker inn

Datavarehus for markedsføring i skyen

For å berike sine innsiktsmuligheter og målrettet markedsføring med egne førsteparts-data har Knowit bistått med å sette opp nye dataflyter mellom kjernesystemer og markedsføringsverktøyene. Det ble etablert et datavarehus for markedsføring i skyen på toppen av Google BigQuery og serverless-funksjonalitet som sømløst laster inn og distribuerer data. Dette gir blant annet Norwegian muligheter til å bruke CRM og salgsdata fra sine internsystemer helt ut i sine kampanjeverktøy, Google Ads og Google Display Video 360.

Vingen til et Norwegian fly

Nye muligheter for målrettet markedsføring

Med et sentralt datavarehus for markedsføring har Norwegian nå muligheter til å lage nye segmenter og målgrupper basert på sine egne data kombinert med den dataen de allerede har tilgjengelig i Google Analytics, Google Ads og Google Display/Video 360. Dette gir helt nye muligheter til å målrette markedsføring på et mye mer granulært nivå enn tidligere.  Datavarehuset gir også muligheter til å gjøre enda bedre brukerinnsikts-analyse når man nå har muligheten til å kombinere bruksmønsterdata fra web og app med faktiske data fra interne kjernesystemer.


Mona Hvattum

Salgsansvarlig

Knowit Norge